AUTOMATIZĂRI – Sensor Instruments

by donpedro

Detectarea marcajelor de culoare de pe suprafața metalică a radiatoarelor folosind Sensor Instruments

Radiatoarele de apă cu defecte de fabricație au fost marcate în timpul procesului de asamblare cu spray de culoare albastră. Cu toate acestea, intensitatea și mărimea marcajului de vopsea diferă semnificativ de la un radiator la altul.

Sarcina unui sistem de detecție culoare ar fi să compenseze variațiile care apar între marcajele de culoare. În acest scop este utilizat un senzor SPECTRO-3-30-DIL-JR la o distanță de operare de 35 mm. Modul de grupare al culorilor din software-ul SPECTRO3 Scope Windows permite organizarea diferitelor marcaje de albastru într-o categorie, făcând astfel posibilă recunoașterea lor.

Controlul diametrului unui fir metalic folosind Sensor Instruments

Diametrul unui fir fără izolație (Ø 50 μm) trebuie diferențiat de cel al unui fir cu izolație (Ø 110 μm).

Pentru aceasta se utilizează un scanner liniar de tipul L-LAS-CAM-512-SL cu un macro obiectiv de tipul MO-J-4x/20 ca receptor, iar pe partea de emisie este utilizat un laser de tipul D-LAS-ED1-9.5×1-IC-T.

Distanța de la macro obiectiv la obiect este de aproximativ 75 mm. Spațiul de măsură/detecție al scanner-ului liniar utilizat împreună cu macro obi­ec­tivul este de 2 mm.
În acest domeniu de măsură, firul izolat poa­te fi deosebit cu ușurință de cel neizolat.

Controlul culorii izolației cablurilor cu senzorii de culoare Sensor Instruments

În timpul producției culoarea plasticului izolator trebuie controlată. Datorită modificărilor de temperatură și umiditate luciul suprafeței plasticului poate varia. Astfel, este necesară utilizarea unui senzor de culoare care să realizeze detecția independent de nivelul de luciu al suprafețelor.
Unul dintre senzorii indicați pentru aceste cerințe este SPECTRO-3-5-DIF-JR. Distanța de detecție dintre senzor și supra­fața izolatoare este de 6 mm. Datorită luminii difuze a emiță­torului și apertura mică a receptorului, detecția culorii se va face doar pe baza luminii difuze reflectate. Distincția culorilor este exactă, după cum se poate observa și din capturile de ecran.
Contact

O’BOYLE SRL

Piaţa Ştefan Furtună nr. 5, Ap. 9, Timişoara, Jud. Timiş
Tel.: 0256-201346
Fax: 0256-221036
office@oboyle.ro
www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu