Câştigaţi un kit senzor pentru monitorizarea activităţii musculare – v3 -de la TME!

by donpedro

Transfer Multisort Elektronik împreună cu revista Electronica Azi – HOBBY oferă cititorilor şansa de a câştiga un kit senzor pentru monitorizarea activităţii musculare – v3 – de la Advancer Technologies. Acest senzor măsoară activitatea musculară prin monitorizarea potențialul electric generat de celulele musculare.

Acest lucru se numeşte electromiografie (EMG). Senzorul amplifică și prelucrează activitatea electrică a unui mușchi convertind-o într-un semnal analogic, care poate fi ușor de citit de către orice microcontroler care dispune de un convertor analog-digital (ADC), precum un A-Star sau Arduino – sau chiar un servo controler Maestro așa cum se prezintă în filmul din pagina producătorului (www.pololu.com). Atunci când este activată o grupă de muşchi, tensiunea de ieșire a senzorului creşte. Relația exactă dintre tensiunea de ieșire și activitatea musculară poate fi ajustată folosind un potentiometru existent pe placa de circuit.
Kit-ul conţine un cablu pentru conectarea celor trei electrozi la placa senzorului. La un capăt al cablului există o mufă jack (tip audio) de 3,5 mm care se conectează direct la placa de circuit. Capătul opus are trei conectori snap pentru a face cât mai uşoară atașarea sau detașarea electrozilor. Rețineți că cei șase electrozi incluşi în acest kit sunt de unică folosință; electrozi de schimb sunt disponibili direct de la producător sau de la farmacii.

Caracteristici tehnice
Producător: Advancer Technologies
Mufă jack alimentare: 3.5 mm
Tensiune analogică de ieşire: de la 0V la +Vs (tensiunea de alimentare)
Tensiune de alimentare: -9… 9V DC
Tensiunea de operare (tipică): ±5V
Număr electrozi: 6
Dimensiune placă: 25,5 × 25,5 mm
Masa brută: 0.37 kg

Pentru a avea şansa de a câştiga kit-ul senzor pentru monitorizarea activităţii musculare – v3, accesaţi pagina web a concursului www.electronica-azi.ro/concurs/TME răspundeţi la întrebările formulate de TME şi de echipa Electronica Azi şi introduceţi datele voastre de contact în formularul de înscriere online.

Termen limită de înscriere la concurs: 22 Ianuarie 2015.

Câştigătorul va fi anunţat în primul număr al revistei Electronica Azi din anul 2015, ediţia din luna Februarie.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu