G10 Safety – Mai puţin este mai mult

by donpedro

Soluţii de instalare în siguranţă pentru traseele de cablu

Interfaţa AS este cel mai răspândit concept de interfaţă din lume, care a simplificat automatizarea prin tehnologia conectării rapide prin cabluri plate. Integrarea securităţii în AS-i a fost următorul pas important către o soluţie end-to-end care a stabilit standarde noi în ceea ce priveşte simplitatea, imaginea de ansamblu clară şi eficienţa costurilor.

Pur şi simplu conectaţi un buton standard de oprire de urgenţă sau un întrerupător de poziţie în condiţii de siguranţă la modulul compact de siguranţă G10 la AS-i în canalul de cablu în manieră modulară – asta-i tot!

Acolo unde alte soluţii necesită echipamente suplimentare, sistemul de securitate AS-i impresionează prin comunicaţia sigură şi software-ul logic inteligent. În tehnologia instalării este comun să conectezi intrările şi ieşirile digi­tale prin distribuitoare sau module cu câteva porturi IO. În cazul soluţiilor pentru siguranţă, cablarea paralelă suplimentară sau un întreg sistem paralel încă predomină, însă devin inu­tile cu sistemul AS-i Safety. În cazul în care componentele de siguranţă trebuie implementate în PLe într-o manieră descentralizată, fie interfaţa AS-i poate fi integrată în dispozi­tivul final în condiţii de siguranţă, sau poate fi utilizat pentru conexiune un modul complet AS-i cu două canale. Ca urmare, sunt necesare mai multe dispozitive integrate AS-i sau un spaţiu suficient în care să fie instalate modulele.

Pepperl+Fuchs a pus în mod convingător capăt acestei dileme prin dezvoltarea celui mai mic modul de securitate G10 având clasa de protecţie IP68/69k.

Două versiuni de produs certificate PLe / SIL3 cu funcţii integrate şi externe de afişare, cu protecţie IP68/69k.

Orice releu de siguranţă poate fi conectat la acest modul ultra-compact într-o manieră modulară. Deoarece înainte cablul plat trebuia să fie adus prin canalul de cablu la modulul de securitate, acum este posibilă instalarea lui directă în canalul de cablu datorită înălţimii mai mici de 23 mm a unităţii. Tot ce se poate vedea din exterior este priza cablului rotund către dispozitivul de securitate.
Carcasa monobloc permite cablurilor plate să fie alimentate simplu prin pini auriţi cu profil rotund, fiind în acelaşi timp şi izolaţi etanş printr-un singur şurub. Fiind atât de mic şi uşor, modulul de securitate G10 nici măcar nu necesită montare. Este uimitor de simplu, iar dimensiunea şi greutatea mică asigură un nivel nou de funcţionalitate în plus.

Dintr-o privire

:
• Cel mai mic modul de securitate AS-I IP68/69k din lume
• Conectare directă cu cablu spiralat pentru dispozitive de securitate cu relee
• Construcţie cu carcasă monobloc care poate fi montată în câteva secunde
• Montare şi instalare posibilă în canalul de cablu

info@ro.pepperl-fuchs.com
www.pepperl-fuchs.com

Pepperl+Fuchs SRL
Str. Coriolan Brediceanu nr. 10, City Business Center, Clădirea A, Mezanin, Birou nr. 3, Timişoara

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu