Noile controlere DEPA de la Microchip oferă flexibilitate surselor de tensiune digitale

by donpedro

Microchip anunţă lansarea celor mai noi controlere ale sale: DEPA (Digitally Enhanced Power Analogue), MCP19118 şi MCP19119 (MCP19118/9).

Ele oferă un control PWM analogic simplu, dar eficient, pentru convertoare sincrone DC-DC coborâtoare de tensiune de până la 40V, cu configurabilitatea unui MCU digital. Ele sunt de asemenea primele dispozi­tive din industrie care combină operarea la 40V şi interfeţele de comunicaţie PMBus™. Aceste caracteristici permit dezvoltarea rapidă de circuite de conversie de putere cu o buclă de control analogic care este programabilă în firmware-ul microcontrolerului PIC® pe 8 biţi integrat. Această integrare şi flexibilitate este ideală pentru aplicaţii de conversie de putere, precum încărcătoare de baterii, comandă LED-uri, alimentare prin USB, puncte de sarcină şi surse de tensiune pentru industria auto.
Prin integrarea unui microcontroler supervizor, dispozitivele MCP19118/9 pot crea surse de tensiune programabile. Parametrii cheie ai sistemului, precum frecvenţa de comutaţie de la 100 kHz la 1,6 MHz, limitele de curent şi punctele de tensiune stabilite, pot fi reglaţi în timpul operării prin adresarea unor comenzi scrise către registrele din dispozitiv. Un proiect poate fi deci reutilizat pentru aplicaţii suplimentare, utilizând actualizare de firmware pentru schimbarea configuraţiei, ceea ce minimizează cerinţele de proiectare, producţie şi de depozitare pentru platforme multiple.
Datorită integrării unor stabilizatoare liniare, unor generatoare PWM, a unor convertoare ADC, a unor drivere MOSFET, a unor amplificatoare de eroare analogice şi a compensării buclei de control, dispozitivele MCP19118/9 furnizează o soluţie de circuit foarte compactă.

Microchip Technology
www.microchip.com/get/MME2

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu