Un switch, un cablu pentru putere și date

by donpedro

Integrarea fără conexiuni a noilor tehnologii în sistemele de producţie industrială necesită alimentare inteligentă de date și

putere. Printre alte caracteristici, switch-rile eCon dezvoltate recent de HARTING Technology Group oferă Power over Ethernet pentru alimentarea cu energie a echipamentelor industriale.

de Oliver Opl, Product Manager, HARTING Technology Group, Oliver.Opl@HARTING.com

Sistemele vizuale devin tot mai integrate în procesele de fabricaţie industrială, întrucât monitori­zarea și comanda prin sisteme de supraveghere cu cameră video permit flexibilitatea procesului și asigură calitatea produsului. Pe lângă nevoia pentru comunicaţii de date eficiente și stabile, siste­mele necesită o alimentare cu energie fiabilă. Switch-urile Ha-VIS eCon dezvoltate recent de HARTING Technology Group oferă o soluţie complet integrată pentru transmisie de date și putere într-un singur dispozitiv, împreună cu reducerea simultană a efortului și a cheltuielilor de cablare. Numărul enorm de peste 200 de variante de switch-uri diferite oferă oportunitatea de a selecta în mod special un switch specific pentru fiecare aplicaţie individuală.
Forma compactă înseamnă că switch-urile din familia Ha-VIS eCon 3000 permit densitate de ambalare ridicată pe șină DIN în dulapul de comandă, în timp ce switch-urile Ha-VIS eCon 2000 sunt carac­terizate de design-ul lor extrem de plat. Drept rezultat, seria eCon oferă caracteristici care permit un design de sistem eficient.

Power over Ethernet în calitate de sistem de alimentare

Power over Ethernet (PoE) permite transmisia de date și putere prin intermediul unui singur cablu, de exemplu printr-un cablu standard de date Ethernet. Switchurile care pot alimenta în acest fel dispozitivele terminale cu energie sunt numite PSE (Power Sourcing Equipment). PoE furnizează un minim de 25,5 Waţi la dispozitivele terminale, în baza standardului curent.
Noua generaţie de switch-uri Ha-VIS eCon suportă standardul curent și poate simultan furniza putere completă PoE+ de până la patru porturi. Fiecare switch furnizează peste 100 Waţi de energie la orice tip de dispozitiv terminal.

Readaptare rapidă

Aplicaţiile existente pot fi readaptate extrem de ușor, deoarece nu există nevoia de a întinde cabluri separate pentru alimentarea cu energie. Astfel este redus costul și efortul asociat cu instalarea. Pe de altă parte, instalaţiile existente pot continua să fie utilizate în mod obișnuit și readaptate. Trebuie adăugate numai switchurile PoE+. Pe lângă PoE+ standard, variantele portofoliului Ha-VIS eCon oferă de asemenea opţiunea unui convertor DC/DC integrat. Așadar, switch-urile pot fi alimentate cu 24VDC (curent continuu) în loc de 54VDC, necesar în mod normal. În timp ce nu sunt necesare prize speciale RJ45 pentru transmisie de putere, utilizatorii trebuie să considere adecvabilitatea lor pentru aplicaţii industriale când selectează componente sau sisteme de cablare, în particular adecvabilitatea lor pentru PoE.
În calitate de specialist în tehnologia de reţea de date industriale, HARTING a proiectat componente RJ45, sisteme de prindere și cabluri în mod special pentru parametrii, cum ar fi capacitatea portantă curent, domeniul de temperatură și rezistenţa la vibraţii. Aceste componente sunt testate în mod special pentru utilizare cu PoE si PoE+, garantând utilizatorilor o durată de viaţă îndelungată și fiabilitate de funcţionare ridicată.

Pe scurt

• Power over Ethernet (PoE) permite transmisia de date și putere prin cabluri de date Ethernet.
• Readaptarea convenabilă a aplicaţiilor existente
• Switch-urile Ha-VIS eCon asigură transmisie de date și putere într-un singur dispozitiv, reducând, în același timp, efortul de cablare și cheltuielile.

Contact:

HARTING Romania SCS

Str. Europa Unită nr. 21, RO-550018 Sibiu
Tel.: 0369 102 672
Fax: 0369 102 622
ro@HARTING.com
www.HARTING.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu