Primul scanner LED multifascicul din lume cu tehnologia Pulse Ranging

by donpedro

Senzori fotoelectrici
Tehnologia Pulse Ranging (PRT) se bazează pe măsurarea directă a impulsurilor luminoase. În scannerul LED multifascicul R2100, ea permite obţinerea unei combinaţii unice de caracteristici. Noul senzor poate fi utilizat într-o largă varietate de condiţii de operare.

Având emițătoare LED multiple poziționate unul lângă altul, scannerul LED R2100 permite măsurari bi-dimensionale a distanțelor. Impulsurile luminoase emise de R2100 ating viteze de aproape 300.000 km/h și sunt reflectate de către obiectul țintă.O rată înaltă de 20 de măsurări pe secundă asigură secvențe de procesare foarte rapide. R2100 nu are părți componente în mișcare care s-ar putea uza în timp. Sursele de lumină Ultra-IR LED, care sunt ieftine și au durata de viață foarte lungă, garantează lipsa oricărui pericol potențial pentru ochiul uman și pot opera într-o gamă largă de temperaturi ale mediului.

Măsurători 2-D distincte

În R2100, 11 LED-uri cu unghiuri divergente de lumină emit impulsuri luminoase în formă de evantai. Acest lucru crează un unghi de acoperire de 88°. Aceste emițătoare sunt activate secvențial și impulsurile reflectate sunt evaluate de către receptor. Acest design ne asigură că dispozitivul este potrivit pentru aplicații provocatoare din punct de vedere mecanic, deoarece nu există părți în mișcare în senzor. Design-ul este optim pentru condițiile de funcționare care

implică vibrații grele sau sarcini de șoc.
Spoturile luminoase mari sunt ideale pentru măsurători pe suprafețele neregulate. Acest lucru face scannerul R2100 deosebit de flexibil în cele mai diverse aplicații, inclusiv pe echipamente mobile, intra­logistică si ingineria mașinilor de pro­ducție sau a fabricilor.

Menţinerea unei linii constante în lanurile de grâu

“Unul dintre punctele forte ale lui R2100 este că având spoturi mari de lumină, se pot efectua măsurători de încredere pe suprafețe foarte dificile”, spune Product Managerul Thorsten Schroeder, care folosește următorul exemplu, în care este detectată marginea unei zone recoltate dintr-un lan de cereale: senzorul este montat pe combină și detectează zona din fața dispozitivului de tăiere. Unele dintre fasciculele luminoase sunt îndreptate către zona din lan care a fost deja recoltată, celelalte sunt îndreptate către cultura rămasă. “Această măsurătoare multicanal poate genera informații clare despre locul unde se află marginea suprafeței de recoltat, în scopul de a ghida automat combina de-a lungul acestei margini. Aceasta maxi­mizează productivitatea și asigură că vehiculul este utilizat la capacitatea sa optimă”. Spre deosebire de multe dispozitive 2-D echipate cu o sursă cu rază laser fină, gradul de acoperire larg al fasciculelor scannerului R2100 nu ratează măsurători la scanarea tulpinilor plantelor.

Diferenţiere fiabilă

Un alt domeniu de aplicare este în intralogistică, unde utilizarea scanerului R2100 are mai multe avantaje.
De exemplu, folosind măsurarea bidimensională se poate detecta un motostivuitor în timp ce pune un palet pe un sistem transportor. Transportorul trebuie să fie oprit, astfel încât paletul să poată fi așezat în condiții de siguranță. În cazul în care alte obiecte intră în raza de detecție sau dacă există alte stivuitoare care trec prin zonă, R2100 le poate distinge și sistemul va continua să funcționeze.
“Un senzor fotoelectric care funcționează selectiv nu ar putea face această distincție într-un mod sigur,” subliniază Thorsten Schroeder. R2100 este superior unui dispozitiv laser monofascicul atunci când vine vorba de evitare a coliziunilor, deoarece acel fascicul poate trece printr-un gol și astfel este în imposibilitate de a detecta precis un obiect în acel moment.

Tehnologie inovatoare

Dezvoltarea tehnologiei Pulse Ranging permite maximum de performanță și durabilitate a scannerului cu LED-uri. R2100 este conceput pentru o gamă de măsurari între 0,2 și 8 metri. LED-urile sale emit impulsuri de lumină în infraroșu cu o lungime de undă de 850 nm.
Această tehnologie unică ne asigură că senzorul face măsurători precise și fiabile. Este perfect potrivit pentru aplicații mecanice provocatoare și design-ul său plat îl face ușor de montat pe vehicule ghidate automat sau alte sisteme de transport în sectorul industrial.

info@ro.pepperl-fuchs.com
www.pepperl-fuchs.com

Pepperl+Fuchs SRL
Str. Coriolan Brediceanu nr. 10, City Business Center, Clădirea A, Mezanin, Birou nr. 3, Timişoara

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu