Traco TSR, TMA – când fiecare watt este preţios

by donpedro

Regulatoarele TRACO cu mod de comutare CC/CC vor salva cel mai prețios lucru – energia. Acum sunt şi mai rentabile graţie prețului scăzut şi stocului mai bun.

Poate că sunteți deja familiarizați cu regulatoarele cu mod de comutare din activitatea dumnea­voastră practică. Din fericire, şi în acest segment este adevărat că în ciuda popularității crescânde a acestor regulatoare, prețul lor scade. Mai mult, datorită cooperării noastre strânse cu produ­cătorul – Traco Electronic AG şi a stocurilor din ce în ce mai diversificate obținem un preț de achiziție mai bun şi de aceea şi un preț de vânzare mai bun pentru dumneavoastră. Acest lucru este evident în cazul celor mai populare tipuri cum ar fi spre exemplu TSR1-2450 şi TSR1-24120 cu o tensiune de ieșire de 5V sau 12V.
Care este principala diferență dintre seriile TSR1 şi TMA? TSR este un așa-numit regulator POL (punct de sarcină, neizolat) şi astfel funcționează ca o “sarcină aproape fără pierderi” (convertor coborâtor) reglând puterea de ieșire similar cu regulatoarele clasice (7805, 7812), dar cu o eficienţă mult crescută. Excelentă este şi stabilitatea tensiunii de ieșire la o variație a sarcinii (tipic 0,4% / 10-100% sarcină). Seria TSRxx are același curent de ieșire maxim pentru toate tensiunile de ieșire, i.e. de exemplu 5V/1A sau 12V/1A. În multe aplicații, poate fi util că TSR-ul operează cu o tensiune de intrare de până la 36V.
Pe de altă parte, seria TMA este un modul CC-CC de izolare cu un transformator de ieșire operând la frecvenţe ridicate (zeci de mii de kHz). Avantajul seriei TMA este izolarea galvanică completă a tensiunii de ieșire (așa-numita tensiune flotantă) şi de aceea este potrivită chiar şi pentru alimentarea electrică a diverselor sonde de măsurare, convertoare AD şi altor dispozitive necesitând surse de alimentare izolate sau eliminarea

buclelor parazite. În ciuda avantajului semnificativ al ieșirii izolate, acest tip de module CC-CC au o stabilitate a tensiunii de ieșire puțin mai slabă la o schimbare a sarcinii (max. ±10% / 20-100% sarcină). Puterea de ieșire maximă este constantă pentru o anumită serie (TMA-1W, TMR-2, TEN3-3W, …) i.e. versiunile cu tensiune de ieșire mai mare furnizează un curent mai scăzut.

Avantaje / Caracteristici:

• Nivel ridicat de eficienţă
• De regulă nu este necesară utilizarea unui radiator de căldură
• Pachete standard
• Înlocuirea clasicelor regulatoare 78xx într-un pachet TO220
• Soluție compactă incluzând inductor şi condensatori (nu sunt necesare componente externe)
• Domeniul de temperatură de la -40°C la +85°C
• Portofoliu extins pentru diverse aplicații

Dacă sunteţi interesaţi de produsele TRACO, vă rugăm să ne contactaţi la +40 31 221 0209, info@soselectronic.ro.info@soselectronic.ro

SOS electronic
www.soselectronic.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu