Microchip îşi extinde portofoliul de MCU de joasă putere XLP PIC® cu un motor de criptare hardware integrat

by donpedro

Microchip anunţă extinderea seriei sale de microcontrolere XLP (eXtreme Low Power) PIC® cu familia PIC24F “GB2”. Această nouă familie este caracterizată de integrarea unui

motor de criptare hardware, un generator de numere aleatoare (RNG) şi o stocare de chei OTP (One-Time-Programmable) pentru protecţia datelor în aplicaţiile embedded. Dispozitivele PIC24F “GB2” oferă o memorie flash de până la 128 KB şi RAM de 8 KB, în capsule mici de 28- sau 44-pini, pentru aplicaţii portabile sau alimentate la baterii precum noduri senzoriale IoT (internetul lucrurilor), sisteme de control acces şi închidere uşi.
Familia PIC24F “GB2” integrează câteva caracteristici de securitate, cu scop de protecţie a datelor. Motorul de criptare hardware complet suportă standardele AES, DES şi 3DES, reduce încărcarea software-ului, diminuează consumul energetic, permiţând o operare mai rapidă. Acesta este un alt exemplu de periferice independente de procesor de la Microchip. De asemenea, generatorul de numere aleatoare creează chei aleatoare pentru criptare, decriptare şi autentificare, pentru a oferi un înalt nivel de securitate. Pentru protecţie suplimentară, depozitarul de chei OTP (One-Time-Programmable) previne citirea cheilor de criptare sau suprascrierea lor. Aceste caracteristici de securitate cresc integritatea datelor embedded fără a sacrifica consumul energetic.

Microchip Technology
www.microchip.com/get/GNUT

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu