HARTING – soluţii orientate către viitor pentru “Industria Integrată”

by donpedro

HARTING Electric și HARTING Electronics – promotori ai creșterii economice.

Diviziile HARTING Electric și HARTING Electronics s-au consacrat în calitate de promotori ai creșterii economice.
Industria Integrată este elementul cheie al strategiei de creștere HARTING.
Târgul comercial din anul acesta de la Hanovra (“Industria Integrată – ETAPE URMĂTOARE”) s-a concentrat pe această temă care este și sloganul conducător (“soluţii smart pentru industria integrată). În industria integrată produsele furnizează cunoaștere prin modul lor de procesare. Procesele de producție industrială sunt integrate în spectrul larg de aplicaţii ale companiei, cum ar fi sistemul ERP.
Acest lucru permite companiei să adopte o abordare prietenoasă faţă de mediului înconjurător și de salvare a resurselor și să organizeze producția în mod mult mai eficient, flexibil și rapid.

Implementarea actuală în cazul HARTING Smart Factory

Claus Hilger, director executiv HARTING IT System Integration, a subliniat în mod clar la conferinţa de presă cum elementele tehnologice ale industriei integrate pot fi implementate în practică utilizând demonstratorii HARTING drept exemplu.

“Fabrica noastră smart ilustrează cum pot fi integrate pe verticală sistemele la nivel operațional cu sistemele la nivel de planificare corporativă. Obiectele sunt identificate și se determină starea sistemelor de producție prin intermediul RFID și a tehnologiilor de senzori” a explicat Hilger.

Demonstratorul uzinelor de apă, dezvoltat în colaborare cu compania de software SAP, evidențiază cum disponibilitatea sistemului poate fi îmbunătățită prin utilizarea tehnologiei senzor, a bazei de date în cloud și a dispozitivelor mobile.

Grupul tehnologic cooperează strâns cu știința în domeniul industriei integrate. HARTING dezvoltă soluţii pentru a spori flexibilitatea proceselor de fabricație prin proiectul de cercetare FlexiMon care face parte din competenţa grupului de avangardă “it’s OWL”

M12 Press and Go – o alternativă la cablurile injectate

Prin implementarea pe teren a asamblărilor de cablu “M12 Press and Go”, HARTING oferă o alternativă la cablurile injectate. În locul unei lungi așteptări pentru o soluţie injectată care să asigure fiabilitatea procesului pentru noile specificații de cablu, HARTING a furnizat clienților o soluţie pentru un sistem de cablu preasamblat numai în câteva zile și până la 10 GB. Pentru a extinde aplicarea rețelelor de teren acum este disponibil un concept mult mai robust al M12.
“Noul nostru M12 din oțel inoxidabil trece nivelul de severitate 4 al testului de apă sărată pulverizată cu preasamblare la fața locului. Mulțumită calității oțelului inoxidabil V4A, pe care HARTING îl procesează utilizând un procedeu de fabricație sofisticat, M12 din oțel inoxidabil este soluţia noastră pentru condiţiile extreme de la fața locului ale clienților”, a spus Ralf Klein, director executiv al HARTING Electronics.

Cu noul preLink M12 HARTING extinde în mod sistematic gama de tehnologie preLink, bine cunoscută în domeniul infrastructurii de rețea de date, cu componente pentru automatizarea fabricii. Pe această cale HARTING oferă clienților săi maxim de flexibilitate pentru actualizări ale echipamentului și utilajelor care necesită volume de transfer de date mai ridicate.

“De la 100 MB la 10 GB în numai câțiva pași, aproape atât de rapid ca și schimbarea unui cauciuc în Formula 1”, așa cum a subliniat Ralf Klein.

Premieră mondială pentru noile switch-uri Ha-VIS eCon

HARTING a expus o gamă largă de soluţii, tehnologii, inovații și alte dezvoltări la târgul de Hanovra. Noile switchuri Ha-VIS eCon au celebrat premiera lor mondială la târgul Hannover Messe.

“Nivele ridicate de eficiență și performanță, ușor și rapid de pus în funcționare – noile switchuri Ha-VIS eCon satisfac aceste cerințe”, a spus Dimitrios Charisiadis, Director ICPN HARTING Electric.

Optimizate și dezvoltate pentru aplicare în medii industriale aspre, switchurile neadministrate Ha-VIS eCon Ethernet permit extinderea flexibilă a infrastructurii de rețea existente precum și formarea de rețele industriale noi. Aceste switchuri extrem de eficiente plug-and-play excelează datorită faptului că ele pot fi puse în funcționare în mod ușor și rapid. Două concepte diferite de priză compactă și cu economie de spațiu garantează utilizarea cea mai bună posibilă a spațiului în interiorul dulapului de comandă. Înalta performanță Power over Ethernet Plus (PoE+), Full Gigabit Ethernet și domeniile de temperatură industriale de la -40°C la +70° extind portofoliul comprehensiv cu funcții suplimentare. Mulțumită aprobării pentru industrie, piața maritimă și tehnologia transportului, switchurile pot fi utilizate în mod optim pentru orice aplicație.

Conectorii HARTING Han® disponibili acum ca obiecte smart

Conectorul Han®, care este de asemenea disponibil acum cu transponderele RFID, aniversează o premieră mondială. Acest duo dinamic permite identificarea ușoară a datelor specifice de la soluţia conector la comandarea convenabilă, rapidă și fiabilă a pieselor de schimb. Conectorii Han® pot conecta informații și date de la componente reale cu lumea virtuală. HARTING furnizează întreaga soluţie incluzând aplicații pentru smartphone.

“Pe această cale conectorul este transformat într-un obiect smart, cu asigurarea că noi oferim clienților valoare adăugată adevărată”, a spus Andre Beneke, Director de Produs & Management Segment Industrial HARTING Electric.

Beneke crede că divizia HARTING Electric este poziționată în mod optim pentru a satisface cerințele viitoare ale industriei integrate. Han-Modular® acoperă toate cerințele tehnice cum ar fi interfaţa standard – pentru putere, semnale, date sau aer comprimat. Han-Modular® este coloana vertebrală electromecanică a fabricii smart care este formată din module de automatizare.

Contact:

HARTING Romania SCS
Str. Europa Unită nr. 21, RO-550018 Sibiu
Tel.: 0369 102 672
Fax: 0369 102 622
ro@HARTING.com
www.HARTING.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu