Conectorii har-flex® solicitaţi în mod selectiv oferă o mai mare flexibilitate pentru designul dispozitivelor

by donpedro

Există tendinţe care încep în construcţia de utilaje și instalaţii și își urmează calea de la control și tehnologie de acţionare până la interfaţa internă a dispozitivului. Pe scurt, vorbim de modularizare, miniaturizare, flexibilitate. HARTING îndeplinește acum aceste cerinţe într-o și mai mare măsură datorită extinderii familiei de produse har-flex®, pentru a include variantele solicitate în mod selectiv.

de Joachim Finke, Product Manager har-flex®, HARTING Technology Group, Joachim.Finke@HARTING.com

Tendinţa în realizarea de utilaje este spre module mici, independente, apte de a efectua individual etape de muncă. Modulele sunt utilizate pentru comandă și tehnologie de acţionare descentralizată, și pot fi combinate ușor între ele. Astfel, crește flexi­bilitatea inginerilor mecanici.
Cerinţele de automatizare a tehnologiei cresc în această etapă. Indiferent dacă sunt implicate unităţile de comandă sau acţionare – există cerinţe pentru unităţi chiar mai mici, mai puternice. Se așteaptă funcţionalitate ajustată la cerinţele clientului pentru fiecare modul maşină.
Tot mai mult, aceasta este implementată prin sisteme de automatizare construite în mod modular. Indiferent dacă este vorba de unităţi de comandă, terminale supapă pneumatice sau convertoare de frecvenţă, multe generaţii noi și inovative de dispozitive pot fi extinse în mod flexibil la asamblări de funcţie cuplabile și astfel adaptate în mod individual la cerinţele aplicaţiilor.
Aceasta este permis numai de interfeţele de dispozitiv intern care, suplimentar la miniaturizare, furnizează suport ţintit pentru modularizare și flexi­bilitate în designul de dispozitiv. Aici familia de produse a conectorilor electronici har-flex® de la HARTING intră în scenă.

Miniaturizare corespunzătoare industriei.

Reţeaua mică de 1,27 mm și un design extrem de compact permit miniaturizarea proiectului de dispozitiv. În ciuda dimensiunilor sale, conectorul oferă ceea ce promit produsele HARTING:
fiabilitate ridicată în condiţii industriale aspre.

În consecinţă, elementele de fixare SMT montate lateral “hold-downs” eliberează contactele de semnal de solicitarea mecanică. Aceasta asigură fiabilitatea întregului sistem – chiar și la sarcini de șoc și vibraţii ridicate.

Căi noi de modularizare.

Această robusteţe, împreună cu cicluri de cuplare care depășesc 500 de cicluri, deschid căi complet noi în modularizarea echipamentului industrial. Drept rezultat, conectorii har-flex® sunt deja utilizaţi în generaţiile de dispozitiv extrem de inovative, drept interfaţă pentru asamblări funcţio­nale suplimentare care pot fi cuplate și decuplate pe teren de către utilizatori. În esenţă, aceştia acţionează ca o interfaţă externă.

Creşte chiar și mai mult flexibilitatea.

Disponibilitatea conectorilor tată și mamă drepţi și unghiulari, precum și asamblările de cablu IDC în toate poziţiile de pin cu număr par 6-100, înseamnă că nu există limită de flexibilitate în proiectarea de dispozitiv.

HARTING duce acum consideraţiile de flexibilitate chiar și mai departe.

Cu aplicare imediată, toţi conectorii tată și mamă drepţi și unghiulari sunt disponibili ca versiuni soli­ci­tate în mod selectiv. Cu opţiunea de solicitare parţială,

clienţii pot crește distanţele dintre pini în material și în aer și astfel să se adapteze flexibil la cerinţele sistemului. Acolo unde înainte era nevoie să se utilizeze două sau mai multe perechi de conectori, acum este posibilă izolaţia electrică în cadrul interfeţei. Aceasta reduce costurile, crește flexibilitatea în designul de echipament, simplifică și scurtează procesul de încărcare SMD și de asemenea, face economie de spaţiu preţios pe placă.
Solicitarea parţială nu se supune la limite – HARTING poate deja implementa orice tip de solicitare parţială la cererea clientului.

PE SCURT

• Reţea de 1,27 mm miniaturizată
• Design robust
• Tehnologie de conexiune SMT & procesabilitate complet automată
• Disponibile pentru toate numerele de contact de la 6 la 100
• Solicitarea selectivă personalizată

Contact:

HARTING Romania SCS

Str. Europa Unită nr. 21, RO-550018 Sibiu
Tel.: 0369 102 672
Fax: 0369 102 622
ro@HARTING.com
www.HARTING.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu