Concepeți zona dumneavoastră proprie de citire cu antena UHF RFID Ha-VIS LOCFIELD® RFID

by donpedro

În anumite cazuri sunt necesare atât de multe antene

de cale pentru acoperirea regiunii de interes astfel încât nu se poate realiza profit pe investiție.
Ha-VIS LOCFIELD® vă permite acum să proiectați zona dvs. adaptată de citire UHF RFID. O gamă largă de aplicaţii de vârf devin posibile, de exemplu rafturile smart, rack-uri de 19”, RFID în maşini complexe, uși și traversări.

Ideea

Nu ar fi grozav dacă ați putea proiecta zona dvs. de citire RFID în aproape orice formă arbitrară pe care o doriți și de care aveți nevoie în proiectul dvs. curent? Antena Ha-VIS LOCFIELD® vă apropie foarte mult de această viziune.

LOCFIELD® propune LOCalized FIELD: antena generează un câmp electromagnetic localizat exact de-a lungul căii cablului de antenă. Puteți gândi câmpul ca pe un tub cu cablul de antenă la centrul tubului. Diametrul tubului poate fi determinat la schimbarea puterii radio introduse în cablu la cititorul RFID. În funcție de cititor, de transponder, de tipul specific de cablu coaxial și mediu, domeniul de citire poate fi ajustat de la câțiva centimetri la aproximativ un metru. Lungimea antenei poate varia de la 20 cm la aproximativ 10 m.

Teoria

Antena Ha-VIS LOCFIELD® generează o undă care se deplasează de-a lungul cablului de antenă la o bandă de frecvenţă UHF de 865 – 928 MHz. Pentru că unda se deplasează, se generează un câmp RF omogen de-a lungul cablului.
Numai o fracțiune neglijabilă din energia câmpului este radiată. Astfel sunt evitate reflexiile și interferenţele, în special în medii metalice. Antena poate fi conectată la orice tip de cititor UHF RFID.

Directive de proiectare

Cu Ha-VIS LOCFIELD® puteți să creați zonele dvs. proprii de citire. Zona este definită în mod clar și domeniul de citire poate fi adaptat la energia RF a cititorului. Este posibilă aproape orice cale complexă în 2 și 3 dimensiuni.
Puteți configura aproape orice formă pe care o doriți: linii drepte, unde șerpuite, cercuri sau orice formă de care aveți nevoie. Un singur lucru trebuie evitat, și anume ca antena să se atingă pe ea însăşi. În acest caz pot apărea inconveniente din cauza pierderii de performanță. Forma pe care o creați poate fi în două dimensiuni, de exemplu pentru un raft smart sau pentru un banc de lucru smart. Dar aceasta poate fi și tridimensională, de exemplu dacă doriți să identificați numeroase module într-o maşină complexă cu foarte puțin spațiu rămas pentru antena dvs.
Pentru că antena Ha-VIS LOCFIELD® generează o undă care se deplasează de-a lungul cablului de antenă, trebuie ca antena să nu fie plasată direct pe metal. În acest caz, mare parte din energia RF este absorbită de suprafața metalică și performanța scade.
Același lucru se aplică și la betonul armat cu oțel: părți importante din unda electromagnetică care se deplasează de-a lungul cablului pot fi absorbite.

Avantaje

Noua antenă poate fi modelată în orice fel doriți. Este ușor și rapid de montat.
Pentru că energia nu este radiată, antena este perfect adecvată pentru medii metalice deoarece sunt evitate reflexiile și interferenţele. Reglarea și optimizarea sunt foarte simple: ajustați puterea RF a cititorului și mutați cablul până când câmpul generat acoperă zona de citire necesară.

Aplicaţii

• Uși și traversări.
• Rack-uri de 19” pentru server
• Maşini complexe
• Rafturi smart

Contact

Sunt disponibile acum mostrele tehnologice de antenă. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați. Produsul va fi disponibil din iulie 2014.
http://www.harting.ro

Contact:

HARTING Romania SCS

Str. Europa Unită nr. 21, RO-550018 Sibiu
Tel.: 0369 102 672
Fax: 0369 102 622
ro@HARTING.com
www.HARTING.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu