Senzori mici, de înaltă performanţă, pentru spaţii înguste

by donpedro

Cele mai mari provocări ale tehnologiei sunt limitele posibilității fizice. Piața constructorilor de mașini țintește întotdeauna către mașini mai compacte, mai rapide, cu o capacitate mai mare. În plus față de excelența tehnică, aspectul economic are un rol din ce în ce mai important. Mașini de ambalat speciale sau utilaje pentru producția de PCB-uri sunt îmbunătățite în mod constant pentru a spori densitatea de producție globală.

Componentele mecanice devin din ce în ce mai mici și componentele electronice care controlează sistemele trebuie să fie în mod constant adaptate. Există o cerere tot mai mare de senzori tot mai mici, care oferă performanța, viteza și precizia senzorilor mai mari. Împreună cu funcționalitatea, integrarea discretă în mașini și montarea simplă joacă un rol important.

Pentru a satisface aceste cerințe exigente, Pepperl + Fuchs oferă senzori mici, compacți, care includ diferite tipuri de tehnologii:

• Tehnologie inductivă
• Fotoelectrică
• Tehnologie ultrasonică
• Interfaţa AS

Detectarea metalelor cu principiul funcțional inductiv

Senzorii inductivi detectează întotdeauna metalele fără contact și de aceea nu au uzură. Ei sunt folosiți în numeroase aplicații, cum ar fi detectarea obiectelor, numărare și procese de control. Cei mai mici senzori inductivi cu electronica complet integrată detectează obiecte metalice sigur și precis.
Fie că sunt cubici sau cilindrici, senzorii inductivi miniaturali pot încăpea în cele mai mici spații în interiorul unei mașini. Avantajele switch-urilor de proximitate inductive includ o lipsă completă a necesității întreținerii și o rezistență remarcabilă la sursele de interferență ca praful, murdăria, vibrațiile și umiditatea.

Senzorii noștri inductivi miniaturali sunt disponibili într-o gamă largă de versiuni:
• Carcase cilindrice cu diametre începând de la 3 mm
• Cele mai mici carcase de forma cubică

Funcționează bine cu orice material multumită senzorilor ultrasonici

Senzorii cu ultrasunete oferă o soluție perfectă în toate domeniile în care este necesară detectarea fiabilă a obiectelor realizate din diferite materiale.
Noua generație de ultrasonici din seria F77 cu un design compact poate detecta cu precizie obiecte din materialele cele mai problematice, cum ar fi obiecte reflectorizante sau transparente.
Conul de proiecție îngustă și zona oarbă extrem de mică, de 10mm, permite detectarea obiectelor prin grupuri foarte dense de componente de mașini.
Seria F77 oferă un grad impresionant de mare de imunitate la zgomotele ambientale și poate fi ușor de integrat în mașini cu spațiu limitat.

Seria compactă F77 este disponibilă în următoarele versiuni:
• Senzor difuz cu suprimarea fundalului
• Senzor retroreflectiv
• Senzor thru-beam cu gamă largă de detecție

Precizie optică

Senzorii optici sunt ideali pentru monitorizarea proceselor foarte precise de poziționare și monitorizare a evenimentelor rapide într-o mașină.
Senzorii miniaturali fotoelectrici îndeplinesc toate criteriile pentru economie de timp, ușurință în utilizare și aplicarea universală în automatizările industriale.
Cea mai recent dezvoltată serie din categoria cu carcase miniatură este R2. Carac­teristicile speciale din seria ultra-miniaturală includ robustețea extremă, ușurința în utilizare și instalare. Carcasa extrem de mică cu ieșirea cablului la 45° permite instalarea cu o economie maximă a spațiului.
Datorită feței frontale plane din sticlă rezistentă la zgârieturi, R2 poate fi montat aproape de obiectele în mișcare. Spotul luminos mic și o largă selecție de funcții deschide o serie întreagă de noi soluții.

Senzorii noștri fotoelectrici miniaturali sunt disponibili în versiuni diferite:
• Cele mai mici carcase cubice standard, la seriile ML6, ML7, ML100
• Carcase destinate special unor aplicații, la seriile ML8 si ML10 și de asemenea și diverse fibre optice
• Senzori miniaturali fotoelectrici furcă din seria GL5

Perfect interconectat cu interfața AS (ASI)

Interfața AS este soluția standard pentru interconectarea simplă și eficientă din punct de vedere al costurilor a senzorilor și actuatoarelor. Pepperl+Fuchs a dezvoltat seria ultra-compactă G10, care este cel mai mic modul ASI cu IP68/69K la nivel mondial. Aceste module monobloc se potrivesc în orice canal de cablu și sunt notabile pentru montajul simplu – doar inserați cablul, închideți capacul și strângeți șurubul. Mecanismul unic de pivotare asigură un contact de încredere.
Aceste module ASI compacte pot controla inteligent motoarele și ajută la economia de energie. Senzori și motoare de curent continuu sunt conectate direct. Acest concept inovator, eficient energetic, de la Pepperl+Fuchs a câștigat premiul industriei germane “Automatizarea cu interfața AS ca și contribuție la protecția climei.”

Nou în seria ultra-compactă G10

:
• Modul digital acum disponibil cu două ieșiri
• Cel mai mic modul safety din lume cu IP67
• O varietate largă de blocuri conectoare

• Web Info: www.pepperl-fuchs.com/small-sensors
• info@ro.pepperl-fuchs.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu