Microchip lansează memoriile EEPROM SPD de 4Kb pentru modulele DDR4 SDRAM

by donpedro

Microchip a lansat o nouă memorie EEPROM SPD (Serial Presence Detect) de 4Kb I2C™ (SPD): 34AA04. Memoria este special proiectată pentru a lucra cu noile generaţii

de module de memorie SDRAM DDR4 (Double Data Rate 4) utilizate în PC-urile şi laptop-urile de mare viteză, dar suportând în acelaşi timp, vechile platforme DDR2/3.
Noile memorii EEPROM se adresează produselor de consum cu preţ de piaţă competitiv şi sunt capabile să opere­ze într-o gamă largă de tensiuni cuprinse între 1.7V şi 3.6V. 34AA04 corespunde standardului JEDEC JC42.4 (EE1004-v) Serial Presence Detect (SPD) şi este proiectată pentru a fi compatibilă cu modulele DDR4 SDRAM. 34AA04 include software reversibil pentru protecţie la scriere pentru fiecare din cele 4 blocuri de memorie independente de 128 × 8-biţi şi suportă noua magistrală SMBus. Memoria dispune de trei pini de adresă care permit conectarea a până la opt dispozitive pe aceeaşi magistrală. Memoria 34AA04 este compatibilă cu modulele existente DDR2 şi DDR3 SPD EEPROM. Pentru a asigura compatibilitatea, matricea de memorie este divizată în două blocuri de memorie a câte 256-byte fiecare pentru a se putea suprapune cu arhitectura dispozitivelor de memorie SPD EEPROM mai vechi.
34AA04 deserveşte o gamă largă de aplicaţii din piaţa electronicelor de larg consum precum PC-uri, laptop-uri, plăci grafice şi alte produse. Memoriile EEPROM 34AA04 sunt disponibile acum atât ca mostre cât şi în volume de producţie în capsule de 8-pini SOIC, TDFN, UDFN, TSSOP şi PDIP.

Microchip Technology
www.microchip.com/get/CKQL

Adaugă un comentariu