Noua baterie TLI: Soluție pentru condiţii extreme

by donpedro

Tadiran lansează noile baterii litiu-ion reîncărcabile pentru aplicații fără fir.

Tadiran Batteries tocmai a introdus seria TLI de baterii, o nouă familie de celulele reîncărcabile litiu-ion proiectate special pentru utilizarea în medii dure.

Celulele standard reîncărcabile litiu-ion au dezavantaje inerente, inclusiv pe termen scurt, viaţă de funcţionare (maxim 5 ani), ciclu maxim încărcare-descărcare (1000 cicluri), rată mare de autodescărcare (până la 60% pe an), şi interval limitat de temperaturi de funcţionare (0°C până la 60°C) fără posibilitatea de încărcare la temperaturi joase şi înalte.
Prin contrast, bateriile din seria TLI utilizează tehnologia patentată, condensator strat hibrid folosită în bateriile Tadiran (HLC), care stochează mari impulsuri de curent necesare pentru comunicaţii fără fir în ambele sensuri. Tehnologia a fost folosită în diverse aplicaţii şi dovedită în milioane de celule, oferind durată de viaţă de peste 25 ani. Bateriile din seria TLI modifică această tehnologie pentru a oferi, performanţă pe termen lung în condiţii extreme de mediu.

Caracteristici:
• Domeniu larg al temperaturilor de lucru (- 40°C la 85°C, cu depozitarea pe termen scurt până la 90°C)
• Abilitatea de a livra impulsuri de curent ridicate (până la 5A)
• Rată de auto-descărcare scăzută (mai puţin de 5% pe an)
• Până la de 5 ori mai multe cicluri de viață (5000 de cicluri complete)
• Durată mai lungă de funcţionare (10 ani)
• Încărcarea posibilă la temperaturi extreme(10 ore)
• Sigiliu de sticlă – metal

Celulele din seria TLI pot fi reîncărcate în curent continuu sau pot fi utilizate în combinaţie cu sisteme solare fotovoltaice sau alte dispozitive şi pot furniza energie de putere pe termen lung.
Celulele din seria TLI sunt disponibile în mai multe configuraţii standard: 1550 (AA), 1530, 1520 precum şi pachete personalizate de baterii.

S.C. ROCCAS ICCP S.R.L.
Şos. Pantelimon 10-12, Et. 6, Sector 2, Bucureşti
Tel.: + 40 (0) 21 252.89.90;
Fax: + 40 (0) 21 252.77.47
roccas@roccas.ro;
www.roccas.ro

Adaugă un comentariu