Aplicaţii cu senzori inductivi Seria 700 Full Inox de la Contrinex

by donpedro

Verificarea prezenţei şi poziţiei unui bloc motor.
• Manipulare automată rapidă şi eficientă a pieselor asamblate
• Evitarea risipei de produse
• Reducerea riscului de avariere a echipamentelor

Aplicaţie

Când capetele de cilindru pre-asamblate ajung la staţia de transfer, trebuie oprit mai întâi suportul care transportă piesele. Un robot industrial ridică blocul motor şi îl transferă la suport nou de pe o linie de asamblare adiacentă.
Este nevoie de verificarea automată a poziţiei pentru a iniţia oprirea şi pornirea conveiorului şi pentru a preveni o manipulare defectuoasă a robotului care poate duce la rebuturi şi avarii la utilaje.

Soluţie

Senzorii inductivi Full Inox cu distanţă extremă de sesizare (seria 700) îndeplinesc cerinţele acestei aplicaţii datorită construcţiei robuste şi fiabilităţii dovedite în domeniul de sesizare necesar (15-40mm).
Au fost utilizaţi trei senzori inductivi M30 pentru a asigura implementarea eficientă a acestei aplicaţii. Senzorii au fost montaţi între rolele conveiorului în dreptul staţiei de transfer. Al doilea senzor este acoperit exact în momentul în care suportul cu piesa ajunge în poziţia corectă. Conveiorul este oprit automat şi se activează robotul. După ce s-a confirmat ridicarea blocului de către robot, al treilea senzor asigură că suportul gol se mişcă în direcţia potrivită. Precizia şi distanţa de sesizare ale acestor senzori asigură oprirea exact la momentul potrivit.

Senzor inductiv M30 complet din metal

Familia Full Inox, distanţă extremă
• Carcasă robustă dintr-o bucată, inox
• Aceeaşi distanţă de comutare pentru mai multe metale (Factor 1)
• Fiabilitate demonstrată, comutare de mare precizie
• Performanţă “fit-and-forget”

Contact
O’BOYLE SRL
Piaţa Ştefan Furtună nr. 5, Ap. 9, Timişoara, Jud. Timiş
Tel.: 0256-201346
Fax: 0256-221036
office@oboyle.ro
www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu