Vizualizare ADAS Surround cu MOST®

by donpedro

MOST® Cooperation (MOSTCO) – organizaţia de standardizare pentru reţele multimedia auto MOST (Media Oriented Systems Transport) – prezintă un sistem avansat de asistenţă a şoferului (ADAS) bazat pe MOST 150, reţea care transmite date video HD de la opt camere, utilizând o lăţime totală de bandă de până la 1,2 Gbit/s. Camerele de vizualizare surround sunt conectate la un nod central într-o topologie stea prin cablu coaxial. Abordarea MOST cu reţea multicanal, cu sincronicitatea sa inerentă, este adaptată perfect pentru ADAS, deoarece asigură un determinism de timp real şi un timp de aşteptare ultra-mic de 10 milisecunde; topologie flexibilă; lăţime mare de bandă; elemente de siguranţă, precum şi robusteţe şi maturitate.

Sistem demonstrativ de vizualizare surround bazat pe cablare coaxială MOST150 (Copyright: MOST Cooperation)

Sistemul auto de vizualizare din partea superioară pe un unghi de 360 de grade utilizează camere mici cu domeniu dinamic ridicat. Camerele sunt bazate pe soluţii cu două cipuri şi, datorită caracteristicilor de control de la distanţă, nu este necesar nici un microcontroler.

Multiplicarea lăţimii de bandă pe câteva ramuri MOST150


Un controler de interfaţare de reţea multi-port în nodul central alocă fiecărei ramuri o lăţime de bandă completă. Ramuri diferite pot fi apoi construite cu orice topologie, inclusiv stea, inel, arbore sau lanţ şi pot fi conectate sau deconectate în timpul funcţionării fără a influenţa fluxul de date din restul sistemului.

Topologia stea MOST150 permite sisteme avansate de asistenţă pentru şoferi – (Copyright: MOST Cooperation)

Fluxurile de date cu timpi de aşteptare mici respectă cerinţele de siguranţă
Trimiterea unui flux video de la cameră la sistemul de interpretare însemnă că o cantitate semnificativă de date este trimisă pentru o durată mare de timp. În special cu ADAS, fluxul continuu de date nu poate fi întrerupt sau întârziat. MOST furnizează transportul fluxurilor de date cu lăţime de bandă garantată şi timpul de aşteptare pe care îl oferă arhitectura multiplex. Nu sunt necesare procesoare de comunicaţii suplimentare şi informaţii de adresare, sau procese ce irosesc lăţimea de bandă prin împărţirea datelor în pachete ce trebuie apoi examinate de câte ori trec prin dispozitiv. Conformându-se cu protocoalele de siguranţă, MOST furnizează fluxuri video în sistem cu determinism de timp real şi timp de aşteptare redus.

Cablare coaxială destinată sistemelor de asistenţă şofer


Utilizând cablu coaxial, MOSTCO furnizează un nivel fizic electric scalabil pentru domeniul auto ADAS, după cum permite şi comunicaţie bidirecţională şi alimentare cu energie prin acelaşi cablu. Cablarea coaxială utilizează cablu industrial standard pentru transportul semnalelor de înaltă frecvenţă. Cablurile pot dispune de ecranare, fiind oferite conectori şi cabluri economici şi standard.
Construcţia cablării se poate face automat, ceea ce înseamnă costuri de asamblare mai mici decât firele de cupru ecranate (STP). În funcţie de lăţimea de bandă şi calitatea cablu/conector, se oferă reflexii reduse la până la o distanţă de 100 de metri. Standardul coaxial deja lucrează la până la câţiva Gbit/s şi de aceea furnizează o rezistenţă la EMC şi un nivel fizic electric economic.

MOST® Cooperation
www.mostcooperation.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu