Procesorul Freescale i.MX 6Quad

by donpedro

Seminarul Proiectare cu Freescale din Israel include demonstraţie de produs şi informaţii cheie prezentate de co-fondatorul OrCam, profesorul Amnon Shashua.
Freescale Semiconductor pune în mişcare o nouă şi fascinantă aplicaţie de la o companie nouă din Israel, OrCam, care ajută persoanele cu probleme de vedere să interacţioneze mai uşor cu lumea din jur. Soluţia OrCam este un dispozitiv compact montat pe ochelari, care implică algoritmi de vedere complecşi ce rulează pe un procesor de aplicaţii de înaltă performanţă, eficient energetic Freescale i.MX 6Quad, cu scopul de a interpreta intrările vizuale şi a comunica semnificaţia lor în timp real persoanei ce poartă dispozitivul.
Procesorul Freescale i.MX 6Quad furnizează produsului OrCam puterea de procesare necesară pentru executarea algoritmilor vizuali avansaţi. Procesorul dispune de o interfaţă integrată de cameră, ce reduce factorul de formă al produsului final, prin eliminarea necesităţii de componente suplimentare, iar managementul energetic avansat al cipului oferă o eficienţă energetică excepţională pentru o durată mare de viaţă a bateriilor.

Produsul OrCam este realizat ca un mic dispozitiv montat pe ramele ochelarilor, incluzând o cameră mică, microfon şi căşti cu conducţie prin os. Proiectat cu o interfaţă de utilizator intuitivă, face ca purtătorul să indice un obiect sau text cu degetul, iar dispozitivul interpretează şi citeşte.

Dispozitivul OrCam pus în funcţiune de tehnologia i.MX de la Freescale. (foto: Business Wire)

Procesorul i.MX 6Quad integrează 4 miezuri ARM® Cortex™-A9 ce rulează cu până la 1.,2 GHz, furnizând performanţele de procesare necesare pentru a manevra cantităţile masive de date capturate de senzorul vizual al OrCam. Aceste performanţe permit executarea tuturor algoritmilor de procesare şi a codec-urilor de vorbire pe un singur cip de procesor. Procesorul i.MX 6Quad suportă implementarea de algoritmi vizual ce permit OrCam să recunoască o gamă largă de intrări, de la faţa prietenilor ce vorbesc într-o cameră, până la textele dintr-un ziar şi o carte, semne de circulaţie şi obiecte de toate felurile din viaţa de zi cu zi.

Freescale Semiconductor
www.freescale.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu