Microchip extinde portofoliul de microcontrolere de uz general PIC® pe 8-biți adăugând inteligență analogică

by donpedro

Microchip anunță o extindere a familiei PIC16F75X de microcontrolere (MCU)pe 8 biți prin adăugare de inteligență analogică și periferice independente, ceea ce le face ideale pentru aplicații de uz general, precum surse de alimentare, de încărcare a bateriei, de iluminat cu LED-uri, de gestionare a energiei și de control / aplicații inteligente de energie de putere. Noul MCU PIC16F753 se bazează pe succesul obținut de popularul PIC12F752.
PIC16F753 conține toate caracteristicile cheie ale PIC12F752 precum generatorul de ieșire complementar integrat (COG – Complementary Output Generator), periferic care oferă defazarea formelor de undă complementare pentru intrări existent la comparatoare și periferice (PWM – Pulse Width Modulation) permițând în același timp controlul zonelor neutre (dead-band), închidere automată, resetare automată, controlul fazei și controlul decuplării.
În plus, PIC16F753 oferă un amplificator operațional cu un câștig de bandă (GBWP – Gain Bandwidth Product) de3 MHz și un circuit de compensare a pantei util în sursele de comutație (SMPS – Switch Mode Power Supply). Noul MCU oferă de spațiu de 3,5KB pentru citirea/scrierea automată a memoriei programului, 128B de RAM, convertor ADC pe 10-biți, DAC pe 9-biți, module CC-PWM (capture/compare), comparatoare de înaltă performanță, și două I/O de 50mA, toate acestea permițând inginerilor să maximizeze capacitățile generale ale sistemului precum și reducerea costurilor.
(Modulul Capture/Compare/PWM este un periferic care permite utilizatorului să fixeze în timp și să controleze diferite evenimente, iar apoi să genereze semnalele PWM.)

Vedeți o scurtă prezentare aici: www.microchip.com/get/AM5D

PIC16F753 MCU permite conversia eficientă a energiei pentru aplicații de iluminat cu LED-uri și de control al puterii. Acesta oferă, de asemenea, o platformă versatilă pentru adăugare de inteligență în aplicații auto, de consum, aplicații comerciale sau industriale, permițând crearea unei infrastructuri inteligente cu o eficiență ridicată și costuri reduse.
PIC16F753 este sprijinit de suita standard de instrumente de dezvoltare de clasă mondială de la Microchip, inclusiv PICDEM™ Lab Development Kit (DM163045) – preț 134.99 USD, PICkit™ 3 (PG164130), – 44.95 USD și PICkit Low Pin-Count Demo Board (DM164130 -9), – 25.99 USD. De asemenea, pentru acest produs, există o aplicație gratuită pentru o lanternă cu LED-uri de mare putere.

MICROCHIP TECHNOLOGY
www.microchip.com/get/6TM0

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu