NOUA Cameră video RASPBERRY PI

by donpedro

De curând a avut loc lansarea celui mai aşteptat accesoriu pentru cel mai mic şi mai ieftin PC din lume, modulul de cameră video, disponibil acum la Aurocon COMPEC, distribuitor RS Components în România!

Aurocon COMPEC prezintă cel mai nou accesoriu pentru Raspberry PI: modulul de cameră video, ultima componentă hardware lansată de Fundaţia Raspberry Pi pentru renumita placă de bază.

Având în componenţă lentile şi un senzor de 5 megapixeli, camera video este capabilă să realizeze imagini cu o rezoluţie de până la 2.592 × 1.944 şi să înregis­treze 30fps, cu 1.080 pixeli, ceea ce permite utilizatorilor să creeze aplicaţii video. Aceste aplicaţii pot fi realizate prin intermediul unui Raspberry PI, care ajută la controlul modulului de cameră.
Dimensiunea camerei este de 20 × 25 × 10 şi se poate conecta la placa de bază prin intermediul conectorului CSI 15 pini.
Printre aplicaţiile care se pot realiza sunt proiecte de robotică, automatizare a casei, monitorizare în mediul exterior, dar şi fotografiere aeriană.
Camera video nou lansată este compatibilă atât cu Modelul A, cât şi cu Modelul B Raspberry Pi. Ambele au devenit foarte populare în rândul utilizatorilor din întreaga lume, datorită multitudinii de aplicaţii care se pot realiza simplu şi la costuri minime.
Ambele modele sunt furnizate ca placă de bază; utilizatorii au posibilitatea de a achiziţiona separat accesoriile necesare în funcţie de aplicaţia pe care intenţionează să o dezvolte. Accesoriile compatibile (memorie, sursă de alimentare, camera video, tastatură, carcasă, cabluri etc.) sunt disponibile la COMPEC, distribuitorul RS Components în România.
Mai multe detalii cu privire la Raspberry PI, puteţi găsi la: www.compec.ro sau www.rsromania.com. La adresa www.designspark.com puteţi de asemenea găsi informaţii suplimentare, inclusiv de la utilizatori de Raspberry Pi.

Andreea Macsiniuc
Specialist Marketing
Aurocon Compec
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu