Microchip îşi extinde portofoliul PIC24 Lite cu integrare analogică avansată şi operare la 5V

by donpedro

Microchip anunţă o nou produs adăugat la portofoliul său de microcontrolere pe 16-biţi PIC® cu familia economică PIC24F “KM”. Această familie oferă o memorie de până la 16KB Flash, 2KB RAM şi 512B EEPROM, dar şi o integrare analogică avansată, într-o capsulă cu număr mic de pini pentru aplicaţii sensibile la cost în domeniul auto, medical, industrial şi de larg consum.
Familia PIC24F “KM” furnizează un nou nivel de funcţionalitate analogică integrată precum un convertor analog digital pe 12 biţi cu detecţie de prag, convertoare digital analogice pe 8 biţi pentru bucle de control analogice şi referinţe pentru comparator de precizie, precum şi amplificatoare operaţionale pentru a ajuta la amplificarea semnalelor senzoriale. MCU-urile PIC24 “KM” sunt primele ce oferă noile periferice: modulul MCCP (Multiple-output Capture Compare PWM) şi modulul SCCP (Single-output Capture Compare PWM), ce includ temporizatoare integrate şi control PWM avansat pentru a permite aplicaţii de control motoare, surse de tensiune şi iluminare. Modulele MCCP şi SCCP combină temporizatoare, funcţii de captură, comparaţii şi PWM cu o singură bază de timp pentru flexibilitate optimă. Aceste module oferă un suport de temporizator pe 16/32-biţi şi pot opera la frecvenţă ridicată pentru o rezoluţie mare datorită abilităţii de a lucra asincron. Sunt permise operaţii automate pe timpul modului Sleep, pentru a optimiza consumul energetic.
Aceasta este de asemenea prima familie PIC24 ce oferă o celulă logică configurabilă (CLC) pentru o interconectare crescută pe cip a perifericelor. Modulul CLC ajută în crearea de funcţii logice de timp real particularizate şi este asigurat suportul de către unealta de configurare CLC, ce ajută la realizarea programului în mod grafic în loc de limbaj de asamblare sau C.

MICROCHIP TECHNOLOGY
www.microchip.com/get/B7SP

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu