Editorial – de Gabriel Neagu

by donpedro

Cifrele primite de la organizatorii expoziţiei Embedded World 2013 de la Nurnberg spun totul: 22,457 de vizitatori, 868 de firme expozante şi mai mult de 1000 de studenţi prezenţi cu ocazia zilei speciale din cadrul expoziţiei – “Student Day”!!
Dar cum foarte bine remarca unul dintre organizatori, marile câştiguri ale expoziţiei au fost starea excelentă de spirit, optimismul şi buna dispoziţie a tuturor participanţilor.
Poate că ieşirea din criză – cel puţin a “zonei embedded” a influenţat această stare generală de bine; cert este că am profitat şi noi de acest lucru şi am putut intra în contact cu multe firme la care – până acum – accesul era mult mai greu de realizat.
Vă asigur că veţi simţi prezenţa acestora în ediţiile noastre viitoare prin ştiri şi articole de ultimă oră oferindu-vă astfel o perspectivă mult mai largă a ceea ce înseamnă “lumea embedded”, după părerea mea, elita domeniului electronic în acest moment. Mai mult decât atât, comunitatea embedded a lansat deja o serie de termeni cu care – sunt convins – ne vom obişnui şi noi aici în România: produse embedded,

ingineri embedded precum şi tehnologii embedded. Chiar în această ediţie, Microchip prezintă un articol – şcoală – despre modul de gândire şi abordare al unui “inginer embedded”. Şi dacă tot vorbim de şcoală, ar fi bine ca mulţi studenţi de la Facultăţile de Electronică să viziteze această expoziţie. Nu numai că ar putea intra în contact cu cele mai importante firme de electronică din lume, dar ar putea participa la multe seminarii desfăşurate într-o zi specială dedicată studenţilor (Student Day).
Şi încă un amănunt deloc de neglijat: vor cunoaşte studenţi ai Facultăţilor de Electronică din alte ţări, vor intra în această comunitate embedded internaţională şi vor învăţa despre felul cum se pregătesc în Occident viitorii ingineri embedded, despre rigorile şi metodele lor de învăţământ.

gneagu@electronica-azi.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu