Freescale lansează Kinetis KL02, cel mai mic microcontroler ARM Powered®

by donpedro

După cum Internetul lucrurilor (Internet of Things) se extinde pentru a include un număr mai mare de dispozitive mici, inteligente, cu operare de la baterii, MCU-urile care activează aceste dispozitive trebuie să furnizeze performanţă, eficienţă energetică şi conectivitate în amprente din ce în ce mai mici. Freescale Semiconductor se adresează tendinţei de miniaturizare cu noul său MCU Kinetis KL02 – cel mai mic microcontroler ARM Powered®.
KL02 dispune de un potenţial mare pentru produse cu factor de formă ultra-mic în aplicaţii precum dispozitive portabile de larg consum, noduri de detecţie cu comandă de la distanţă şi sonde de detecţie pentru medicină.
Măsurând numai 1,9 mm × 2 mm, MCU Kinetis KL02 este cu 25% mai mic decât următorul cel mai mic MCU ARM®. În cadrul acestui dispozitiv minuscul, Freescale a inclus cel mai recent procesor ARM Cortex™-M0+ pe 32 de biţi, cu funcţionalitate de vârf din punct de vedere energetic şi o gamă de periferice analogice şi de comunicaţie. Acest lucru permite proiectanţilor de sisteme să reducă puternic dimensiunea plăcilor lor şi implicit a produselor, păstrând însă toate performanţele importante, integrarea funcţiilor şi caracteristicile de consum energetic. Suplimentar, aplicaţiile cu constrângeri legate de spaţiu ce înainte nu puteau încorpora un MCU pot fi acum up-gradate pentru a deveni aplicaţii inteligente.

Freescale Semiconductor
www.freescale.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu