Renesas Electronics anunţă primele microcontrolere Low-Power cu 16 biţi având port USB integrat, ce permite încărcarea de mare viteză a bateriei (BC1.2 Standard)

by donpedro

Renesas Electronics, a anunțat lansarea Grupului RL78/G1C de microprocesoare (MCU), care sunt în industrie primele MCU cu 16 biți conforme cu Specificațiile de încărcare a bateriei prin USB, Revizia 1.2 și furnizează funcția de interfețe USB host.
Funcția de încărcare a bateriei a noului RL78/G1C conform standard USB BC 1.2 permite mare viteză de încărcare, de până la 1,5A. În plus, prin adoptarea de bază RL78, care oferă cel mai mic consum de energie în clasa industrială a consumului de energie, în timpul operațiunii USB consumul de putere este redus cu aproximativ 60%.
Interfața USB este utilizată nu numai între PC-uri și echipamente periferice PC, dar este, de asemenea, utilizată ca o convenabilă interfață cu scop general pentru echipamente de consum și industriale într-o gamă largă de domenii, cum ar fi accesorii de smartphone-uri, dispozitive portabile medicale, accesorii AV, echipamente de jocuri și echipamente industriale. Recent, nevoile de încărcare de la un terminal USB au fost în creștere. Cu toate acestea, porturile USB astfel cum sunt definite în anteriorul standard USB 2.0 nu au putut folosi curenți mai mari de 500mA și, ca urmare, nu se poate asigura mare viteză de încărcare. Astfel, sprijinul pentru standardul USB BC 1.2, care permite curenți de până la 1,5A pentru a fi utilizați, este puternic dorit.
Prima serie din cadrul Grupului RL78/G1C de MCU-uri va cuprinde dispozitive cu 32 – 48-pini în capsule mai mici de 5 × 5mm, și până la 32KB de flash și 5.5KB de RAM pe placă. RL78/G1C integrează, de asemenea, un oscilator cu precizie de 1%, de mare viteză. Renesas merge mai departe agresiv cu noile dezvoltări de produse în seria RL78. În același timp, fiind capabilă să contribuie la scăderea consumului de energie în produse finite, cu noul Grup RL78/G1C de MCU-uri, Renesas oferă acum o gamă extinsă care acceptă adăugarea de produse ce includ USB ca opțiune de încărcare a bateriei.

Renesas Electronics Europe
www.renesas.eu

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu