Freescale dezvoltă cel mai avansat microcontroler din lume pentru sistem de propulsie, ajutând industria auto să ajungă la un consum de combustibil de 55 MPG (Miles Per Gallon)

by donpedro

Microcontrolerul cu patru nuclee Qorivva MPC5777M aduce cel mai înalt nivel de performanță, siguranță în funcționare și de securitate pentru aplicații ale viitorului motor
Freescale Semiconductor a anunțat noul microcontroler Qorivva MPC5777M multinucleu, cel mai recent progres în linia sa extinsă de produse Qorivva. Această familie MCU avansată va ajuta producătorii auto din toată lumea să abordeze regional economia de combustibil la automobile și să se încadreze în tendințele de siguranță, prin furnizarea de performanță remarcabilă pentru o nouă generație de soluții de management al motorului.
Constructorii auto se află sub o presiune crescândă din partea guvernelor și consumatorilor de a îmbunătăți eficiența consumului global de combustibil pentru toate automobilele (de exemplu, obiectivul SUA este așteptat să fie 54.5 MPG până în anul 2025), precum și reducerea emisiilor poluante. Acest lucru se realizează prin controlul computerizat mai strict al motorului, pentru procesul de ardere completă.
MPC5777M Qorivva va ajuta la abordarea acestor nevoi prin controlul puterii la sisteme tradiționale de injecție directă la motoare diesel și cu benzină, precum și hibrid electrice și vehicule electrice de tip plug-in. Microcontrolerul MPC5777M oferă de trei ori mai multă performanță decât microcontrolerul Freescale Qorivva MPC5674F MCU, care are cel mai mare scor oficial de performanță de referință în industrie. Prin valorificarea acestui nivel de performanță, fabricanții auto pot îmbunătăți consumul de combustibil și asigură emisii de noxe mai scăzute. Microcontrolerul cu inteligență partiționată on-chip, permite comutarea practic instantanee între operații de înaltă performanță și consum redus de energie, reducând sarcina pe un sistem electric cu o complexitate crescută pe vehicul.
Siguranța în funcționare și cerințele de securitate devin din ce în ce mai importante pentru fabricanții auto și furnizorii de sisteme. MPC5777M este cea mai nouă soluție SafeAssure Freescale de siguranță funcțională și a fost definită și dezvoltată de la bază pentru a se încadra în standardul ISO 26262. Microcontrolerul MPC5777M permite tehnologia de siguranță funcțională și de conformitate ASIL-D care urmează să fie incluse în această nouă generație de controlere de propulsie, iar mai multe caracteristici esențiale au fost incluse în hardware-ul său pentru a ajuta dezvoltatorii să creeze soluții sigure.

Freescale Semiconductor
www.freescale.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu