Editorial – de Gabriel Neagu

by donpedro

Am început în forţă!
În cele trei săptămâni de când ne-am început activitatea din anul acesta avem deja câteva realizări. Primul număr din acest an al revistei noastre publicate în limba engleză – EP&Dee – a fost lansat la mijlocul lunii Ianuarie. Revista beneficiază nu numai de un design nou, dar cuprinde o mulţime de articole tehnice interesante şi de

ultimă oră. Revista, după cum ştiţi, apare numai în format digital şi puteţi să o citiţi accesând site-ul publicaţiei www.epd-ee.eu.
Acum, iată şi primul număr al revistei Electronica Azi, o ediţie care vă oferă, pe lângă concursuri, câteva articole “de laborator” sau “de analiză” excelente. Lăsând la o parte articolele de la Freescale şi Microchip cu care v-am obişnuit deja, vreau să remarc altele noi, care, cu siguranţă, vă vor capta atenţia: primul este de la Kontron, un articol “pentru cunoscători” despre noul concept ULP-COM precum şi specificaţiile acestuia. Este vorba despre sisteme embedded de ultimă generaţie, iar seria de articole pe această temă va continua.
InterElectronic prezintă un ghid foarte util adresat celor care activează în domeniul producţiei SMT şi doresc să-şi doteze laboratoarele.
Am lăsat la sfârşit articolul de la Aurocon pentru că subiectul îmi este foarte drag: Raspberry PI – cel mai mic şi mai ieftin PC din lume. Anul trecut, tot prin februarie, mă aflam la expoziţia “embedded world” de la Nurnberg, şi chiar la standul nostru o firmă era disperată de faptul că, lansând acest produs, site-ul său se blocase datorită numărului extrem de mare de vizitatori şi de cumpărători!
A fost o adevărată nebunie cu acest mini PC, iar eu sper să putem organiza şi noi anul acesta cel puţin un concurs prin care cititorii noştri să poată câştiga un Raspbeery PI.
Dar până atunci, citiţi totul despre el chiar în această ediţie.
În momentul în care citiţi aceste rânduri, lucrăm la primul număr al noii noastre reviste dedicate amatorilor de aplicaţii practice şi anume: Electronica Azi – HOBBY. Revista va fi pe piaţă la sfârşitul acestei luni. Este o ediţie care cuprinde multe articole practice interesante şi va avea un CD care va conţine o licenţă software pe care nu trebuie să o rataţi: este vorba de OrCAD PCB Designer Lite Edition.
Mai mult, toate articolele prezentate în revistă sunt realizate practic, iar cei interesaţi de anumite componente (PCB-ul aplicaţiei sau chiar montajul gata asamblat) se pot adresa redacţiei noastre pentru a putea achiziţiona ceea ce-şi doresc. Şi nu în ultimul rând, abonaţii sau chiar viitorii cola­boratori ai revistei vor afla despre premiile oferite de partenerii noştri.

gneagu@electronica-azi.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu