Emițătorul radar Xtrinsic de la Freescale îmbunătățește performanța, costul și complexitatea sistemelor de siguranță activă pentru automobile

by donpedro

Freescale Semiconductor a introdus noul Xtrinsic PRDTX11101 – emițător radar auto pentru aplicații de siguranță active, cum ar fi control adaptiv al croazierei. Primul emițător din industrie la 77GHz de tip BiCMOS cu siliciu-germaniu (SiGe) ce are integrat un oscilator controlat prin tensiune (VCO) și un amplificator de putere pentru un control mai mare, reduce complexitatea sistemului de proiectare și scade costurile de sistem.
Aplicațiile auto de siguranță activă sau sisteme avansate de asistență la volan (ADAS – Advanced Driver Assistance Systems), reprezintă o piață care se extinde rapid. Un raport recent al Strategy Analytics estimează că piața ADAS, inclusiv aplicațiile radar, va ajunge la aproape 15 miliarde dolari până în anul 2019. Acestea sunt sisteme care ajută șoferii să ia decizii mai bune și la reducerea numărului de accidente auto și decese.
Freescale accelerează realizarea de componente pe siliciu și software-ul pentru a fi disponibilile sisteme ADAS la vehicule de serie mare. Prin caracteristicile de scalabilitate, consumul redus de energie și un nivel ridicat de integrare, Freescale oferă cea mai completă selecție din industrie pentru microcontrolere, senzori și dispozitive analogice pentru ADAS. Folosind tehnologia Freescale, producătorii de echipamente auto sunt capabili de a simplifica procesul de dezvoltare extrem de complex și de a reduce termenul de comercializare pentru camere de supraveghere în față, spate și în jurul vehiculului, precum și un radar pentru control adaptiv al coazierei (Adaptive Cruise Control).
Adaptive Cruise Control este activat de radar, care permite monitorizarea continuă a câmpului vizual al vehiculului. Soluția Freescale de emițător sprijină sesizarea prin radar până la o gamă de 200 de metri și permite determinarea ratei de distanță și de apropiere între vehicul și alte obiecte, inclusiv automobile, obiecte fixe sau pietoni. Dacă sistemul radar detectează o coliziune iminentă, o frânare activă ar putea fi aplicată pentru a preveni un accident, dacă șoferul nu răspunde.
Noul transmițător radar este fabricat folosind tehnologie SiGe BiCMOS 0.18 microni, care permite integrarea funcțiilor de control digitale în CMOS, cu capabilități de frecvență în domeniul undelor milimetrice. Un VCO integrat, combinat cu etaje amplificatoare de putere (PA), reduce complexitatea sistemului și permite o mai mică dimensiune pentru placa de circuit la client. Transmițătorul are, de asemenea, zgomot de fază redus, cuplat cu un consum redus de energie și o gamă largă de tuning, îmbunătățind fidelitatea semnalului și permițând dispozitivului să fie reglat la o gamă optimizată pentru condiții specifice sau aplicații.

Freescale Semiconductor
www.freescale.com/PRDTX11101

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu