Procesoarele de aplicații din seria i.MX 6 Freescale sunt în producție de volum mare

by donpedro

Una dintre familiile cele mai scalabile de procesoare de aplicații din industrie este livrabilă în prezent în cantități de volum, deschizând calea pentru noi nivele de performanță și eficiență energetică, înglobate într-o gamă largă de aplicații cu creștere rapidă.
Integrând unul, două sau patru nuclee ARM Cortex™®-A9 care funcționează până la 1.2GHz, seria Freescale i.MX 6 combină performanța excepțională cu un consum de energie optimizat și scalabilitate remarcabilă. Seria include cinci dispozitive: procesoarele de aplicații cu un singur nucleu (single-core) i.MX 6Solo și i.MX 6SoloLite, dual-core i.MX 6Dual și i.MX 6DualLite și, respectiv, quad-core i.MX 6Quad. Împreună, aceste produse reprezintă o serie cuprinzătoare de procesoare de aplicații bazate pe nuclee ARM, oferind software, putere de calcul și compatibilitate la pini pentru implementările single, dual și quad-core.
Seria i.MX 6 de procesoare de aplicații a fost selectată să asigure putere de calcul pentru o gamă largă de produse extrem de inovatoare în cadrul aplicațiilor, incluzând sistemele de infotainment auto, de echipamente industriale pe bază de afișare, soluții IPTV, echipamente medicale, eReader, tablete specifice pieței media și multe altele.
Alte caracteristici notabile oferite în multe procesoare din seria i.MX 6 includ:
• Suport display pentru afișarea simultană pe două (dual QXGA, 2048×1536) sau patru monitoare (dual WUXGA, 1920×1200 + dual HD1080)
• Interfețe display cum ar fi LVDS și HDMI
• Suport pentru tehnologia de afișare eInk și Sipix de mică putere
• Interfețe pentru camere video
• Seturi de periferice optimizate, cum ar fi PCIe/SATA/GbE, Conectare USB/SD/MIPI, CAN controler/MLB150 bus, adaptate la service, auto infotainment, piețele de bunuri de consum și industriale
• Bus de memorie cu 64-biți pentru performanțe optime și interfețele de memorie pentru a sprijini DDR3, DDR3L și LP-DDR2
• Caracteristici avansate de securitate, cum ar fi High Assurance Boot, motoarele de cifrare criptografică, generator de numere aleatoare și detectarea de falsificare (tamper detection)
• Management integrat al puterii pentru a simplifica proiectarea și a reduce numărul de componente externe
• Încapsulare de tip BGA 0.8mm pitch pentru categoriile: produse de consum, produse industriale și categoria auto
• Longevitate de aprovizionare

Freescale Semiconductor
www.freescale.com/iMX6series

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu