Imaginează-ţi un osciloscop care afişează totul, triggerează orice, este uşor de folosit ca o tabletă se upgradează odată cu proiectul tău!

by donpedro

În luna Noiembrie 2012, Agilent Technologies a lansat noua serie de osciloscoape InfiniiVision 4000X. Dacă aţi folosit deja unul dintre binecunoscutele osci­loscoape X2000 sau X3000, noua seria vă va încânta!

Facilităţi noi, funcţii noi, arhitectură nouă!

Viteză
• 1.000.000 forme de undă/s
• Memorie MegaZoom IV

Utilitate
• Triggerare directă pe ecranul touch screen capacitiv – InfiniiScan Zone
• Afişaj de 12.1’’

Integrare – 5 instrumente in 1
• Osciloscop digital cu ecran tactil şi bandă de frecvenţă de până la 1.5GHz
• Generator de funcţii arbitrare cu 2 canale (bandă de frecvenţă de 20MHz)
• Analiză date seriale, acum şi analiză USB (USB 2.0, I2C, SPI, CAN, LIN, FlexRay, RS232/UART, I2S, MIL-STD1553, ARINC429)
• Voltmetru digital – 3 digiţi
• Analizor logic integrat – 16 canale digitale
• Complet ugradabil
• Memorie segmentată – în configuraţia standard
• Funcţii matematice avansate – în configuraţia standard

Accesorii
• Modelele de 1GHz şi de 1.5GHz se livrează cu 4 sonde active N2795A de 1GHz (promoţie valabilă până la data de 31.05.2013).

5 instrumente în 1

Ce înseamnă memorie segmentată?

Funcţia de memorie segmentată este necesară pentru achiziţiile lungi. Un osciloscop care nu are această funcţie, execută o achiziţie după formula: timpul de achiziţie = memorie/rată de eşantionare. Cu cât rata de eşantionare este mai mare, cu atât timpul de achiziţie este mai scurt.
Funcţia de memorie segmentată, permite oscilosco­pului să facă achiziţia numai în sectorul de semnal care este de interes. Prin urmare, în loc să achiziţioneze

Achiziţia unui semnal în mod clasic

Achiziţia unui semnal folosind funcţia “segmented memory”

bucăţi din semnal care nu prezintă interes pentru analiză, acesta va memora doar părţile din semnal semnificative pentru analiză. Rezultatul este că folosind aceeaşi memorie de achiziţie, se pot surprinde mai multe sectoare din semnal pentru analiză.

De ce este importantă rata de updatare?

Rata de updatare se exprimă în forme de undă pe secundă. Această funcţie exprimă câte forme de undă afişează osciloscopul pe secundă.

Afişarea unui glich care apare o dată la 1.000.000 de cicluri

Rata de update a osciloscoapelor InfiniiVision 4000X este de 1.000.000 de forme de undă/s. Un glich care apare o dată la 1.000.000 de cicluri va fi afişat pe ecran de un osciloscop cu rata de update mai mică, doar dacă acesta reuşeşte să surprindă glich-ul atunci când “pozează” semnalul.
Acest lucru se poate întâmpla foarte rar sau deloc.
Timpul mort dintre momentul achiziţiei, procesarea şi afişarea ei este inevitabil. Cu cât rata de update este mai mare, cu atât timpul mort este mai scurt.
Este adevărat că pentru detec­tarea unui glich se foloseşte un trigger, dar pentru a folosi această funcţie trebuie mai întâi să ştii că acest glich există!

Folosirea măştilor de semnal

Folosirea măştilor de semnal

De fiecare dată când rulează un test de tip PASS/FAIL, măştile de semnal reprezintă o unealtă de mare ajutor (opţiunea DSOX4MASK). Seria de osciloscoape 4000X foloseşte tehnologie hardware pentru rularea acestui test cu până la 270.000 teste/s. Se pot selecta multiple criterii de test, inclusiv abilitatea de a rula un test pentru un număr specific de achiziţii, un anumit interval de timp sau până la detectarea unui defect. Diferite măşti pentru semnale repetitive standard se pot descărca de pe site-ul oficial Agilent Technologies.

Ing. Cristina Rusei
Arc Braşov SRL
Tel.: 0268 472577
Fax: 0268 419749
www.arc.ro

ARC Braşov
Distribuitor autorizat Agilent Technologies în România

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu