Schimbă-ţi osciloscopul clasic cu un osciloscop high definition!

by donpedro

Rezoluţia reprezintă abilitatea unui dispozitiv de a reproduce detalii fine.


Cele trei caracteristici principale care au stat la baza selecţionării unui osciloscop au fost până acum următoarele:

Banda de frecvenţă – care reprezintă domeniul de frecvenţă în care osciloscopul măsoară cu precizie şi se exprimă de obicei în MHz sau GHz;
Rata de eşantionare – care indică câte eşantioane pe secundă achiziţionează convertorul analog digital; cu cât eşantionarea este mai rapidă, cu atât reprezentarea detaliilor fine este mai precisă;
Memoria – care indică câte puncte ale formei de undă este capabil osciloscopul să memoreze pentru o formă de undă şi se exprimă în general în megapuncte pe canal.

O altă caracteristică importantă a unui osciloscop este rezoluţia, dar deoarece toate osciloscoapele aveau rezoluţia convertorului analog – digital de 8 biţi, aceasta nu a reprezentat un criteriu de selecţie.
LeCroy Teledyne revoluţionează piaţa osciloscoapelor prin introducerea noilor modele de osciloscoape de înaltă rezoluţie (high definition oscilloscope).
Vă amintiţi când aţi urmărit primul meci de fotbal la un televizor high definition? Şi apoi când v-aţi întors acasă la vechiul dumneavoastră televizor clasic, de care până atunci eraţi mulţumiţi? Acelaşi sentiment vă va încerca şi când veţi încerca unul dintre noile modele de osciloscoape de înaltă rezoluţie de la LeCroy Teledyne.! Oricât de bun este actualul osci­loscop cu care lucraţi, osciloscopul high definition este mai bun!

Figura 1: Forma de undă capturată cu un osciloscop cu rezoluţia de 8 biţi

Figura 2: Forma de undă capturată cu un osciloscop cu rezoluţia de 12 biţi

Semnale MOSFET în aplicaţii de alimentare când se doreşte vizualizarea tensiunii de saturare:
• osciloscoapele de 8-biţi arată forma de undă a tensiunii neclar.
• osciloscoapele HDO de 12-biţi arată forma de undă a tensiunii curate, cu multe detalii fine.

Detaliile unei forme de undă sunt vizibile datorită biţilor pe verticală care sunt în plus, fără să se piardă în zgomot.

Rezoluţia osciloscopului este bazată pe rezoluţia convertorului analog – digital folosit în sistemul de achiziţie. În general, osciloscoapele folosesc convertor de 8 biţi pentru digitizarea semnalului de intrare. Osciloscoapele LeCroy Teledyne din seriile HDO4000 şi HDO6000 folosesc convertoare analog – digitale de 12 biţi. De 16 ori mai multă rezoluţie decât orice osciloscop de pe piaţă!

Dacă facem o paralelă cu citirea unui termometru gradat, unde în partea stângă a imaginii este un termometru gradat din grad în grad, iar în partea dreaptă un termometru gradat din zece în zece grade, cu termometrul din dreapta vom spune că temperatura este între -5°C şi +5°C, pe când citind termometrul din stânga vom spune cu precizie că temperatura măsurată este de +1°C.

Tehnologia patentată LeCroy Teledyne HD4096 care este înglobată în osciloscoapele high definition are la bază convertorul analog digital de 12 biţi, ampli­ficatoare de intrare cu un raport mare semnal / zgomot (SNR), arhitectură cu zgomot minim. Care este rezultatul? Formă de undă curată, mai multe detalii fine ale semnalului, măsurători de precizie.

Seria HDO 6000 oferă:

– 12 biţi rezoluţie verticală, 15 biţi în mod enhanced;
– Banda de frecvenţă: 200 MHz / 350 MHz / 500 MHz / 1GHz;
– Memorie de până la 250 Mpuncte / canal;
– Ecran 12,1’’ cu funcţie touch screen.

De asemenea, funcţiile speciale cu care sunteţi deja obişnuiţi să lucraţi sunt disponibile şi îmbunătăţite: WaveScan – funcţie avansată de căutare, LabNotebook, History Mode (PlayBack), Analiză spectrală, Pachet analiză putere, Triggerare şi Decodare semnale seriale.

Încercaţi noua tehnologie HD4096 de la LeCroy Teledyne. Solicitaţi-ne demonstrarea capabilităţii de redare a detaliilor fine a semnalului cu care lucraţi şi vechiul osciloscop nu va mai fi suficient!
Introduceţi rezoluţia printre cele trei carac­teristici de selectare a osciloscopului cu care doriţi să lucraţi, pentru că acum aveţi posibilitatea de a alege!

Ing. Cristina Rusei
Arc Braşov SRL
Tel.: 0268 472577
Fax: 0268 419749
www.arc.ro

ARC BRAŞOV
Partenerul de încredere LeCroy Teledyne în România

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu