Modul de transceiver radio 2,4GHz pentru aplicaţii industriale

by donpedro

Circuit Design, Inc, liderul furnizorilor de module radio de joasă putere, a anunţat lansarea pe piaţă a STD-502-R, un modem de radio transceiver embedded pe 2,4 GHz pentru uz industrial.

STD-502-R operează în banda de 2,4GHz disponibilă pe plan mondial. Proiectat pentru a fi integrat în echipament, acest modul de transceiver radio a fost dezvoltat pentru aplicaţii industriale ce necesită ope­rare stabilă şi sigură în funcţionare. La operarea cu baterii dispozitivul atinge o rază de acţiune pentru comunicaţie radio dincolo de 300m.
Pe lângă aceasta, prin utilizarea unei modulări în spectru larg şi secvenţă directă DSSS (direct – sequence spread spectrum) extrem de rezis­tentă la zgomot, modulul dispune de o funcţie de recepţie true diversity, importantă pentru prevenirea căderilor de semnal datorate condi­ţiilor de propagare. Este asigurată astfel o comunicaţie radio foarte stabilă şi sigură în banda conges­tionată 2.4GHz ISM.
Aceste funcţii principale sunt incorporate într-un nou proiectat ASIC. Utilizarea ASIC permite produsului să fie livrat pe o durată mare de timp fără a depinde de circuite integrate RF.
Transceiverul utilizează o interfaţă de intrare/ieşire transparentă, per­miţând utilizatorilor să folosească propriile lor protocoale. Suplimentar, transceiverul poate transmite date ce includ şiruri lungi de biţi identici, ce nu pot fi transmişi cu module radio convenţionale.
Pe lângă STD-502-R, linia de produse a Circuit Design include transceiverul de uz industrial STD-302N-R ce acoperă plaja de la 300 MHz la 1,2GHz, oferind acoperirea benzilor ISM pe plan mondial.
Eşantioane vor fi disponibile din luna ianuarie 2013. Producţia este plani­ficată să înceapă în luna mai 2013.
Circuit Design va prezenta produsul la Târgul comercial Electronica ce va avea loc la Munchen, Germania, între 13 şi 16 noiembrie 2012.
Caracteristicile tehnice şi aplicaţiile STD-502-R sunt, după cum urmează:

Caracteristici tehnice

• DSSS (Direct sequence spread spectrum)
• Recepţie true diversity (cu două module de recepţie separate)
• Rază de comunicaţie 300 m (în raza vizuală)
• Operare cu consum redus 10mW 3,3V 68mA
• Viteză de transfer de date9,6 kbps / 19,2 kbps
• Funcţie integrată de detecţie a coincidenţelor
• Domeniul temperaturii de operare de la -20 la +65 °C
• Conformitate cu normele europene EN 300 440, americane FCC Part 15.247 şi japoneze ARIB STD-T66

Aplicaţii

• Control de la distanţă pentru echipamente industriale
• Telemetrie industrială şi sisteme de monitorizare

Circuit Design Inc. proiectează şi livrează module radio de mică pu­tere destinate unor aplicaţii variate din domenii precum telecontrol, telemetrie, sisteme de alarmare, transmisii seriale de date şi audio. Produsele sunt conforme cu standardul European ETSI, US FCC şi standardul Japonez ARIB. Calitatea produselor este certificată de standardul de calitate japonez – ISO9001 – pentru proiectare şi producţie .

Contact:

Circuit Design GmbH

Schleißheimer Str. 263
80809 München
Tel.: +49 (0) 89/358283-60
Fax: +49 (0) 89/358283-66
info@circuitdesign.de
www.circuitdesign.de

Firma noastră este interesată de colaborarea cu distribuitori locali din România.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu