Freescale introduce circuite integrate analogice pentru unităţile de control electronic al motoarelor mici.

by donpedro

Noi dispozitive reduc complexitatea sistemului și scurtează termenul de comercializare pentru motociclete cu unul și două cilindri, scutere și alte aplicaţii cu motoare mici.
Freescale Semiconductor a anunțat punerea pe piață a dispozitivelor semiconductoare pentru control electronic pentru motoare mici cu ardere internă – cu un cilindru (MC33813) și doi cilindri (MC33814) – pentru transport, industriale și aplicații de consum. Aceste circuite integrate analogice pentru controlul motorului de capacitate mică reduc complexitatea de proiectare, prețul materialelor și costurile de fabricație, în timp ce ajută la scurtarea timpului de apariție pe piață. Fiabilitatea este îmbunătățită și spațiul pe placa de circuit este redus. Aceste circuite integrate complementează și extind platforma de referință Freescale cu unitatea de control a motorului motocicletei (ECU), care își păstrează microcontrolerul MC9S12, dar beneficiază de integrare și capabilități îmbunătățite de diagnosticare.
Regulamentul de control al emisiilor, economia de combustibil și preocupările de mediu au condus primul val de control electronic al motorului pentru autoturisme și camioane în anii 1980. Aceleași condiții alimentează inovația în piața de astăzi pentru motoare mici cu ardere internă. Piața motoarelor mici este în migrare, de la sistemele având carburator, la motoare mai puțin poluante și mai eficiente, având aprindere prin control electronic și injecție electronică (EFI). Constructorii de motoare sunt acum în măsură să proiecteze motoare mai mici și mai eficiente cu control mai exact al secvențelor evenimentelor din motor, care să permită o mai mare fiabilitate, eficiența consumului de combustibil și reducerea poluării.
Aplicațiile țintă pentru MC33813 și MC33814 includ control electronic pentru motoare cu unul și doi cilindri, pe benzină, utilizate în motociclete, mopede, scutere și taxiuri cu trei roți. De asemenea, dispozitivele pot fi aplicate la modele de motoare mici, pentru o gamă largă de echipamente de putere folosite în aer liber, cum ar fi mașini de tuns iarba, tractoare de grădină, cositoare, tăietoare, ferăstraie cu lanț, suflante de zăpadă și frunze, motocultivatoare, generatoare electrice și motoare outboard.

Freescale Semiconductor
www.freescale.com

Adaugă un comentariu