Microcontrolerul Qorivva de la Freescale este primul MCU din domeniul auto care primește certificarea standardului de siguranţă funcţională ISO 26262.

by donpedro

Un MCU certificat este o soluţie de tip SafeAssure care ajută la autorizarea conformităţii cu cerinţele de siguranţă funcţională în electronica auto.
Freescale Semiconductor face mai ușoară dezvoltarea de sisteme sigure funcțional pentru furnizorii de dispozitive electronice auto, în conformitate cu standardul ISO 26262 (ISO – Organizația Internațională pentru Standarde). Compania a anunțat certificarea microcontrolerului său Qorivva MPC5643L 32-biți (MCU) de către Exida, un evaluator independent acreditat, ceea ce face ca acest MCU să fie primul produs din industria de semiconductoare care obține certificarea.
Qorivva MPC5643L 32-biţi MCU, construit pe baza tehnologiei Power Architecture®, este proiectat pentru utilizarea într-o gamă largă de aplicații în industria automobilelor care necesită nivele ridicate de integritate de siguranță auto, inclusiv servodirecție electrică, suspensie activă, anti-blocare a sistemelor de frânare și sisteme avansate de asistență la conducere bazate pe radar (ADAS). Este potrivit pentru utilizarea la toate nivelurile de integritate de siguranță în automobile (ASIL), până la, și inclusiv, nivelul cel mai strict, ASIL D.
Conform ISO, siguranța în funcționare este absența riscului nerezonabil din cauza pericolelor cauzate de funcționarea defectuoasă a sistemelor electrice/electronice. Standardul ISO 26262 se referă la sisteme complete pentru automobile și este format din 10 părți, incluzând clauze pentru hardware, software, integrarea acestora și a proceselor de dezvoltare și producție. Deoarece MPC5643L MCU va fi doar o componentă în astfel de sisteme, Exida a adaptat cu atenție sfera de aplicare a evaluării tuturor clauzelor din ISO 26262 care au fost identificate ca fiind aplicabile pentru un MCU. MPC5643L a fost evaluat cu succes și certificat pentru porțiuni din standardul ISO 26262 specifice unui MCU.

Freescale Semiconductor
www.freescale.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu