Microcontrolerele Freescale Kinetis seria L disponibile acum pe scară largă

by donpedro

Linia premiată Kinetis seria L de la Freescale Semiconductor, microcontrolerele cu cel mai eficient consum energetic din lume şi prima construită pe procesorul ARM® Cortex™-M0+, este acum disponibilă pe scară largă.
Noua platformă de dezvoltare Freescale Freedom prezentată aici este un sistem de dezvoltare şi evaluare mic, cu un consum energetic redus şi eficient din punctul de vedere al costurilor, ideal pentru o demonstraţie şi aplicaţie rapidă a prototipului.
Aceasta include linia premiată Kinetis seria L, microntrolerele (MCU) cu cel mai eficient consum energetic din lume şi primele construite pe procesorul ARM(R) Cortex(TM)-M0+, care sunt acum disponibile pe scară largă. Dispozitivele Kinetis seria L pe 32 de biţi, a căror lansare a fost anunţată iniţial la începutul acestui an, sunt primele create pe noua platformă de dezvoltare Freescale Freedom.
Primul membru al liniei Kinetis seria L, microcontrolerul KL25 MCU, şi platforma de dezvoltare Freescale Freedom sunt disponibile astăzi prin distribuitorii şi furnizorii globali de semiconductoare şi componente electronice, inclusiv element 14, Digi-Key Corporation și Mouser Electronics. Au fost comandate peste 15.000 de platforme de dezvoltare Freescale Freedom, iar livrarea acestora a început deja.

“Am organizat o planificare activă a timpului pentru a oferi clienţilor noştri în cel mai scurt timp microcontrolerele cu cel mai eficient consum de energie din lume,” a spus Geoff Lees, vicepreşedinte şi director general al grupului Freescale Industrial & Multi-Market MCU. “La şase luni după anunţarea nucleului ARM Cortex-M0+, Freescale livrează linia performantă Kinetis seria L în cantităţi de producţie în masă pentru a ajuta utilizatorii anteriori de 8 şi 16 biţi să faciliteze procesul de tranziţie la 32 de biţi.”

Caracteristicile KL25
Fiecare familie Kinetis seria L include opţiuni de memorie flash scalabilă, contorizare pini, periferice analoge de control, comunicaţie şi sincronizare care furnizează căi uşoare de migraţie pentru extinderea liniei de produse finite. Caracteristicile microcontrolerului KL25 MCU includ:
• Nucleu ARM Cortex-M0+ 48 MHz
• Executarea codului de până la 40 uA/MHz din memoria flash
• Memorie flash de la 32 KB la 128 KB
• Convertor de înaltă viteză 12/16-biţi de la analog-la-digital
• Convertor 12 biţi de la digital-la-analog
• Comparator analog de mare viteză
• Senzori la atingere cu energie redusă
• Temporizatori puternici pentru o gamă largă de aplicaţii, inclusiv controlul motoarelor
• OTG/dispozitiv/host USB 2.0 de mare viteză
• Compatibil din punctul de vedere al software-ului şi al pinilor cu familia Kinetis K20, furnizând o cale de migrare către performanţa DSP şi integrarea avansată a funcțiilor

Capabilitate de clasă mondială
Linia Kinetis seria L este susţinută de platforma de dezvoltare Freescale Freedom, software-ul Processor Expert, inclusiv o componentă MQX™ Lite RTOS, platforma de dezvoltare modulară Tower System şi Solution Advisor pentru o aplicare rapidă a prototipului, împreună cu resursele de dezvoltare ale terţilor din ecosistemul extins ARM.
Hardware-ul Freescale Freedom furnizează un acces uşor la pinii de intrare/ieşire MCU I/O într-un factor standard al industriei cu o gamă largă de opţiuni de circuite extinse ale terţilor. Interfaţa integrată serială şi de diagnosticare a defectelor cu standard deschis, OpenSDA, oferă un programator flash cu dispozitiv de stocare în masă uşor de folosit, un port serial virtual şi capabilităţi de programare clasică şi de control.
Mai mult, Freescale continuă să dezvolte portofoliul Tower System cu introducerea modulului de controler TWR-KL25Z48M. Acest nou modul Kinetis seria L oferă o evaluare avansată și capabilităţi rapide ale prototipului care pot echilibra portofoliul din ce în ce mai mare al Tower System. TWR-KL25Z48M este prevăzut cu interfață de diagnosticare a defectelor OpenSDA, touchpad-uri capacitive, soclu de conectare Tower System şi multe altele.

Disponibilitate şi preţuri
Microcontrolerul Kinetis seria L MKL25Z128VLK4 (80 LQFP) MCU este acum disponibil la un preţ recomandat de revânzare de 1,98 $ (USD) în cantităţi de 10.000 de unităţi. Platforma de dezvoltare Freescale Freedom (FRDM-KL25Z) este disponibilă la un preţ recomandat de revânzare de 12,95 $ (USD). Modulul Tower System TWR-KL25Z este disponibil la un preţ recomandat de revânzare de 99 $ (USD).
S-a planificat o disponibilitate pe scară largă a dispozitivului de bază (entry-level) Kinetis seria L, KL02 MCU, la începutul anului 2013, la un preţ recomandat de revânzare de 49 cenţi (USD).

Pentru mai multe informaţii despre microcontrolerele MCU Kinetis seria L, vizitaţi www.freescale.com/Kinetis/Lseries.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu