Senzorii termici MEMS de la Omron detectează prezenţa fără mişcare

by donpedro

Omron Electronic Components a introdus un senzor termic fără contact MEMS care poate detecta prezenţa oamenilor într-o zonă fără a fi nevoie de mişcare din partea acestora. Senzorul ultra-sensibil reprezintă o alternativă remarcabilă la senzorii piroelectrici sau detectorii PIR destinat aplicaţiilor casnice, automatizării clădirilor, asistenţei medicale, securităţii şi aplicaţiilor industriale.
Noul Omron D6T este un senzor de temperatură IR super sensibil şi corespunde tehnologiei de detectare brevetate de Omron, MEMS. Cea mai mare parte dintre senzorii de prezenţă se bazează pe mişcare, dar D6T este capabil să detecteze prezenţa persoanelor prin detectarea căldurii corpului oferind şi alte caracteristici precum stingerea luminii, oprirea aerului condiţionat şi alte servicii atunci când spaţiul este gol. Senzorii convenţionali nu reuşesc de multe ori să facă distincţie între un spaţiu neocupat şi o persoană staţionară. Acest lucru poate reprezenta o problemă când se proiectează un sistem de asistenţă medicală în cazul detectării prezenţei pacienţilor aflaţi în pat într-un salon al spitalului.
Senzorii D6T sunt capabili să monitorizeze temperatura dintr-o cameră, aceştia pot fi de asemenea utilizaţi pentru controlul nivelului de încălzire al sistemelor de aer condiţionat şi de a menţine un nivel optim al temperaturii camerei fără a pierde energie. Schimbările bruşte de temperatură pot fi de asemenea utilizate în alte moduri precum detecţia căderii tensiunii, identificarea punctelor fierbinţi înainte de izbucnirea unui incendiu sau în aplicaţii clinice pentru a verifica dacă un pacient a plecat din pat.
În timp ce senzorii termici standard oferă doar posibilitatea de a măsura temperatura la un punct de contact, D6T poate măsura temperatura pe o întreagă zonă fără niciun punct de contact.
Tehnologia din spatele senzorilor termici Omron D6T combină structura de micro-oglindă a unui MEMS pentru detectarea eficientă a radiațiilor IR, cu o lentilă din siliciu de înaltă performanță pentru a concentra razele infraroșii în pilele sale termice. Toate componentele au fost dezvoltate și sunt fabricate la Omron în facilităţile MEMS proprii. Rezultatul este de mare precizie ± 1.5°C cu imunitate la zgomot excelentă de 140mK.

Omron
http://components.omron.eu

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu