Soluţiile Freescale Vybrid Automotive permit integrarea dispozitivelor electronice de larg consum în vehicule produse în serie mare

by donpedro

Freescale Semiconductor extinde portofoliul său de soluții bazate pe controlere Vybrid pe piaţa de automobile, cu software-ul activat direct pe siliciu, fiind proiectat pentru a aduce conectare la radio, sisteme de infotainment şi de grupuri reconfigurabile de instrumente în automobilele obişnuite. Dispozitivele Vybrid pentru automobile satisfac până la 80% din necesitățile de dezvoltare a unui fabricant auto pentru software-ul de producţie, oferind un sprijin cuprinzător, reducând investiţia totală a software-ului și a efortului necesar şi scurtând timpul de lansare pe piaţă.

Sistemele audio in-car evoluează repede de la receptorul radio şi redare de CD-uri, la sisteme conectate care oferă divertisment şi informaţii dintr-o varietate de surse. Consumatorii au crescut cerințele și aşteaptă funcţii avansate în noile lor vehicule, inclusiv de comandă vocală, integrarea smartphone şi interactiv, audio streaming.

Potrivit firmei GENIVI® Aliance, costurile dezvoltării de infotainment sunt în medie, în gama de la 20 la 50 milioane dolari (USD), cu costuri de software reprezentând deja mai mult de jumătate din cost şi se aşteaptă să continue să crească în viitor. Soluțiile Vybrid pentru automobile oferă tot ceea ce proiectanţii au nevoie pentru a ajunge rapid de la concept la piaţă, inclusiv pachete programe de sprijin de bord (BSP), bazate pe sisteme de operare MQX şi Linux, software de aplicaţie gata de producție, software-ul partener pre-integrat, modele de referinţă, note de aplicații, medii de dezvoltare călăuzitoare şi un bogat ecosistem de la terţi şi resurse open-source.

Integrarea de sisteme vizate
– Sistemele în automobilele viitoare vor include o convergenţă de funcționalități pentru siguranţă în situații critice, cu telematică tradiţională şi aplicaţii digitale de divertisment. Combinând aceste capacităţi într-o platformă unică de calcul este critică reducerea mărimii, greutății, puterii, costului şi complexității părții electronice.
– Arhitectura unică dual-core (Cortex-A5 + Cortex-M4) permite ca soluţiile Vybrid pentru automobile să asigure atât sarcinile MCU cât și MPU pe un singur cip, oferind o performanță de viteză de calcul de peste 850 DMIPs.
– Convertorul Video ADC integrat permite conectarea directă a uneia sau a mai multor camere analogice pentru a asigura cel mai mic cost de sistem şi de conformitate uşoară la cerințe viitoare de camere retrovizoare pentru scopuri de securitate.
– Memoria SRAM de 1.5MB on-chip este generoasă şi mai multe opţiuni de încapsulare a dispozitivelor oferă scalabilitate de la varianta low-cost de aparate radio de bază conectate fără DRAM extern, până la nivelul de intrare în sisteme de infotainment cu display dual.
– Inovatoarea 2D-ACE şi accelerarea hardware integrată OpenVG ™ reduc semnificativ cerinţa de memorie şi oferă interfeţe cu funcții bogate, cerute de utilizator.
– Conectivitatea standard pentru vehicul este oferită prin intermediul unor controlere CAN, MLB, UART / Lin şi Ethernet, cu sprijin IEEE ®1588.
– Controlerele Dual USB 2.0 on-to-go (OTG), cu PHY integrat, şi o mare varietate de interfeţe seriale, cum ar fi UART, SPI şi I2S, oferă conectivitate la dispozitive electronice de larg consum, cum ar fi smartphone-uri, tablete şi dispozitive Bluetooth.
Dispozitivele Vybrid auto sunt compatibile ARMv7, ca să permită proiectanților să maximizeze reutilizarea de software şi hardware şi să accelereze timpul de lansare pe piaţă. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.freescale.com/vybrid

Freescale Semiconductor
www.freescale.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu