Noile soluţii Freescale SafeAssure Automotive ajută la conformitatea facilă cu standardele de siguranţă la nivel de sistem

by donpedro

Freescale Semiconductor ajută proiectanții de automobile să reducă complexitatea şi timpul de dezvoltare necesare pentru a construi sisteme de siguranţă funcţionale care respectă standardul ISO 26262 al Organizaţiei Internaţionale de Standardizare.

Noile soluții Freescale SafeAssure – MPC574×P Qorivva microcontroler (MCU) pe 32 biți şi familiile cu un cip de bază (SBC – System Basis Chip) MC33906/7/8 – ajută sistemele din automobile să răspundă la toate nivelele de securitate auto de Integritate (ASIL), inclusiv până la nivelul cel mai strict, ASIL D. Aplicațiile care pot beneficia de noua soluție includ servodirecţia electrică, controlul electronic al stabilităţii, dinamica vehiculului şi controlul caroseriei, domeniul de control al securității, controlul adaptiv al parcursului drumului şi de detectare a unghiului mort.
Familiile de microcontrolere Qorivva MPC574×P şi MC33906/7/8 SBC sunt concepute de la nivelul de bază, într-un mod în care producătorii de sisteme să poată mult mai uşor să realizeze conformitatea cu standardele de siguranţă funcţională a sistemului prin furnizarea de:

– Arhitecturi de securitate integrate în hardware
– Software de securitate însoţitor
– O infrastructură de sprijin cuprinzător, care ajută la reducerea timpului de dezvoltare.

Gradul de conștientizare a consumatorilor şi cerinţele legale conduc la îmbunătăţiri în materie de securitate auto, iar producătorii de echipament original pentru automobile se confruntă cu creşterea complexităţii de la nivelul unității de control electronic (ECU). Utilizarea MPC574×P MCU împreună cu dispozitive SBC de la Freescale ajută la simplificarea sistemului de proiectare şi la optimizarea interacţiunilor la nivele de monitorizare şi de diagnosticare, cât şi arhitectura software-ului, în timp ce fiecare dispozitiv are propriul mecanism de verificare a siguranţei în funcționare.
Microcontrolerele Qorivva MPC574xP oferă performanţa şi caracteristicile necesare pentru a răspunde cerinţelor funcţionale de siguranţă până la nivelul standardului ISO 26262 ASIL. Operând până la 180MHz, MCU Qorivva este construit pe un proces tehnologic de 55nm, cu o arhitectură de securitate integrată, lucrând în modul dual-core delayed lock step şi având suplimentar pe cip redundanţă de funcții. Acestă componentă poate opera în medii de funcţionare extreme, cum ar fi sistemele electrice de putere pentru direcţie, care necesită o temperatură de joncţiune de până la 165 de grade Celsius.

Familia MC33906/7/8 este compatibilă la pini, fiind ultima generație de soluții SBC de la Freescale, care include regulatoare de comutare DC/DC pentru a optimiza eficienţa energetică. Un mod de lucru boost, opţional, menţine sistemul disponibil la impulsuri de ajustare a motorului. În plus, moduri de lucru ultra-low-power sunt proiectate pentru a reduce drastic consumul de curent şi de a optimiza timpii de trezire.

Freescale Semiconductor
www.freescale.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu