Freescale debutează cu seria Kinetis L, cele mai eficiente microcontrolere din punct de vedere al consumului de energie la nivel mondial

by donpedro

Freescale Semiconductor oferă acum mostre alfa din seria sa Kinetis L, care sunt primele microcontrolere(MCU) din industrie, construite pe baza procesorului ARM ® Cortex ™-M0 +.

Seria de dispozitive Kinetis L a fost expusă în această săptămână la Forumul American de Tehnologie Freescale (FTF) şi au fost făcute demonstrații în timpul evenimentului de deschidere.

În ceea ce privește comunicația M2M, se extinde conectivitatea reţelei devenind omniprezentă, astfel că multe dintre aplicaţiile entry-level independente vor necesita mai multă inteligenţă şi funcţionalitate. Cu seria Kinetis L, Freescale oferă ocazia ideală pentru utilizatorii care au moştenit arhitecturi pe 8 – şi 16-biţi de a migra la platforme pe 32-biţi şi de a aduce informaţii suplimentare la dispozitivele aflate în prezent în utilizare, fără a creşte consumul de energie şi costurile sau a sacrifica spaţiul. Aplicaţii, cum ar fi aparate mici, accesorii de jocuri, sisteme portabile medicale, sisteme audio, contoare inteligente, dispozitive de control al iluminării și al puterii, pot să fie sprijinite acum pe 32-biţi având și capacităţile de scalabilitate necesare pentru a extinde liniile viitoare de produse – toate la nivele de preţ şi de consum de energie ca și pentru dispozitivele cu 8- şi 16-biţi.
Procesorul ARM Cortex-M0+ consumă aproximativ o treime din energia oricărui procesor pe 8- sau 16-biți disponibil astăzi, oferind în acelaşi timp o performanţă de două până la 40 de ori mai mare. Seria Kinetis L completează seria de bază de microcontrolere cu eficienţă energetică, prin cea mai nouă platformă MCU proiectată pentru moduri de operare având consum low-power şi de economisire a energiei în periferice. Rezultatul este un MCU care consumă doar 50µA/MHz în modul very-low-power (VLPR), şi care se poate trezi rapid de la o stare de consum redus de energie (sleep), procesând date şi apoi de a reveni la starea de somn (sleep), extinzând astfel durata de viaţă a bateriei. Aceste avantaje sunt demonstrate în demo-ul prezentat la FTF, care compară caracteristicile de eficienţă energetică din seria Kinetis L cu soluţiile concurenţilor firmei Freescale într-o analiză de referinţă făcută de CoreMark. Seria Kinetis L este, de asemenea, parte din programul Freescale-Efficient Solutions.
Construită pe baza tehnologiilor inovatoare Freescale și premiată pentru noua tehnologie de memorie flash, seria Kinetis L oferă utilizarea de memorie flash cu cel mai mic consum de putere. Acest lucru îmbunătăţeşte memoria convenţională bazată pe siliciu, abordând un mod nou de memo­rare prin crearea la scară nanometrică de insule de siliciu pentru memorare, în loc de a folosi pelicula continuă, adăugând și îmbunătățirea imunității memoriei flash datorită cauzelor tipice de pierdere de date.
Fiecare dispozitiv din seria Kinetis L include opţiuni scalabile de memorie flash, de porturi de contorizare (pin counts) şi analogice, de comunicație, de temporizări şi de control al perifericelor, oferind mijloace simple de migrare pentru extinderea unei linii de produse.

Freescale Semiconductor
www.freescale.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu