Fluke redefineşte rezolvarea problemelor mecanice

by donpedro

De ani de zile tehnicienii de întreţinere s-au luptat cu descifrarea vibraţiilor la maşini ca semn precoce al unei probleme mecanice folosind un lemn, o şurubelniţă sau un stetoscop. Alternativa lor era să apeleze la serviciile scumpe ale specialiştilor din domeniul vibraţiilor, pentru o analiză complexă cu echipamente sofisticate, ori să planifice un program de întreţinere predictiv complet care ar necesita timp, bani şi multă forţă de muncă implicată. Astăzi, foarte multe echipe de întreţinere au nevoie de răspunsuri şi decizii rapide pentru reducerea timpilor de nefuncţionare ai maşinii.

Noul tester de vibraţii Fluke 810 este unul dintre cele mai avansate instrumente în depistarea problemelor mecanice pentru echipele de întreţinere care au nevoie de o soluţie rapidă şi corectă.

Acest tester de vibraţii:
• Analizează cele mai comune echipamente cum ar fi: motoare, ventilatoare şi suflante, transmisii prin curele şi lanţuri reductoare, pompe, compresoare şi arbori de transmisie.
• Detectează posibile cauze ascunse şi localizează cele mai frecvente probleme mecanice datorate: rulmenţilor, alinierii defectuoase, nesimetriei şi componentelor mecanice cu joc.
• Asigură o evaluare rapidă a stării tehnice a echipamentelor şi luarea unei decizii corecte privin remedierea defectelor.
• Ajută tehnicienii de întreţinere să înţeleagă gravitatea defectului şi să stabilească priorităţile de reparaţie astfel încât să lucreze eficient cu costuri cât mai mici.
• Ajută managerii de întreţinere în oferirea unei dovezi cuantificabile privind starea echipamentului şi direcţionarea investiţiilor în reparaţii sau înlocuire precum şi anticiparea avariilor echipamentelor înainte de apariţia acestora şi controlul inventarului pieselor de schimb.

Rezolvarea problemelor mecanice la maşini este acum un proces simplu în trei paşi.

Design-ul unic al testerului Fluke 810 precum şi interfaţa intuitivă cu utilizatorul fac analizele mecanice de vibraţii mult mai uşoare decât au fost vreodată.

1 Setare: Se introduc informaţiile de bază ale maşinii testate cum ar fi: tipul, turaţia, puterea. Ajutorul on-board contextual oferă sfaturi şi îndrumare în timp real pentru utilizatorii neexperimentaţi.
2 Măsurare: Testerul poate fi folosit atât la depistarea rapidă a problemelor mecanice cât şi la monitorizarea parametrilor de lucru ai maşinii.
3 Diagnostic: Cu o singură apăsare de buton, Fluke 810 furnizează informaţii referitoare la cauza, loca­lizarea şi gravitatea defectului.

Analiza rapidă a stării tehnice a maşinii şi a cauzelor principale de defect.

Prin acest tester, Fluke a făcut un salt evolutiv important în activitatea de întreţinere de zi cu zi a echipamentelor mecanice.

Ing. Constantin Iosim
Ing. Iosif Borcşa

Arc Braşov SRL
Tel.: 0268 472577
Fax: 0268 419749
www.arc.ro

ARC BRAŞOV: reprezentant autorizat FLUKE

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu