Spre cucerirea planetei Marte!

by donpedro

Firma TME a sprijinit mereu noile tehnologii şi le urmăreşte cu interes dezvoltarea. L-am sponsorizat deja pe Skarabeusz, robotul marţian şi pe creatorii acestuia – studenţii Politehnicii din Varşovia şi membrii Mars Society din Polonia, care s-au calificat, ca singurii reprezentanţi ai Europei, la concursul internaţional de roboţi marţieni University Rover Challenge 2009. Acest concurs s-a desfăşurat în deşertul din statul Utah din SUA.
De aceea, nu am ezitat niciun moment atunci când membrii proiectului tehnologic din Torun, ABM Space Education, alături de doctoranzii Universităţii “Nicolaus Copernic” ni s-au adresat pentru a ne solicita sprijinirea expediţiei din munţii Dachstein din Austria, acolo unde, în perioada 17 aprilie – 1 mai 2012, au avut loc teste de teren ale roboţilor marţieni. Testele au fost efectuate în trei locuri alese cu grijă din peşterile Rieseneishöhle şi Mammuthöhle, aflate în cadrul unei rezervaţii naturale protejate de UNESCO. Organizatorul evenimentului este Austrian Space Forum, o organizaţie care desfăşoară un program multianual de cercetare-dezvoltare pentru echipamente destinate explorării planetei Marte, a planetelor şi mediilor extreme. La teste au participat, alături de echipa poloneză, 9 grupuri din Austria, Franţa şi SUA.
Pe robotul ABM SE (Magma White), care a reprezentat Polonia, a fost instalat georadarul prototip WISDOM, la care au lucrat oameni de ştiinţă francezi. Acest mecanism este destinat robotului EXOMARS pentru misiunea pe Marte ESA, planificată pentru 2018. Acest radar va fi supus testelor în mai multe locuri de pe Pământ, analoge planetei Marte, unde există posibilitatea simulării depline a condiţiilor de pe Marte.
Participarea la această misiune a fost o ocazie unică de a obţine multe informaţii interesante, de a intra în legătură cu alţi pasionaţi de acest domeniu, de a lua contact cu cea mai nouă tehnologie, de a ne prezenta echipamentele şi de a ne împărtăşi reciproc experienţa. Pe durata testelor, au avut loc o serie de experimente şi teste ale celei mai noi versiuni a costumului de cosmonaut Auoda.X.
Au fost verificate şi metode de conectare şi telecomandare. Tehnologia testată WISDOM se poate dovedi utilă nu doar în misiunile pe Marte, dar şi în cercetările din alte domenii decât spaţiul cosmic. Întreaga misiune a fost transmisă pe internet.
Transfer Multisort Elektronik este unul dintre sponsorii misiunii Dachstein.

Transfer Multisort Elektronik s.r.l.
Str. B.P. Haşdeu nr. 8, Timişoara
tel. +40 356467401
fax +40 356467400
tme@tme.ro
www.tme.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu