Freescale introduce procesorul Quad-Core QorIQ P5040 pe 64-biţi pentru aplicaţii sensibile la consumul de putere în Control Planel

by donpedro

Freescale Semiconductor introduce procesoarele pe 64-biți, familia de procesoare

multinucleu QorIQ™P5 pentru control plane (planul de control poartă informaţii de control sau de semnalizare), având performanța de un ciclu de calcul la frecvența 2,4GHz pe nucleu. Noile produse quad-core QorIQ P5040 şi dual-core P5021 dispun de o combinaţie robustă de acceleratoare, interfețe de mare viteză şi caracteristici de securitate, rezultând soluţii integrate avansate, ideale pentru aplicaţii în care consumul de putere este cunoscut și impus în planul de control.
Noile produse se adaugă la dispozitivele anterior anunțate, Freescale QorIQ P5020 şi P5010 bazate pe nuclee ce lucrează la 2GHz, şi completează unul din portofoliile cele mai cuprinzătoare de procesoare embedded din industrie pentru planul de control. Cu noile produse, Freescale va oferi în curând o gamă de dispozitive cu unul, două şi patru nuclee (single-, dual-, quad-core) pe 64 de biţi, pentru o gamă largă de aplicaţii, de la soluţii cu un nucleu (single-core) pentru produse care necesită un profil de consum sub 15W, la procesoare quad-core în aplicații bazate pe calcul intensiv.
Construite pe nucleul pe 64 biți, Freescale Power Architecture e5500, toate cele patru produse din familia QorIQ P5 sunt compatibile la pini şi la software. Refolosirea software-ului este în continuare îmbunătăţită cu capabilitățile modului hibrid pe 32-biți, care susţin moştenirea software-ului şi ajută să asigure o tranziţie fără probleme la calcul pe 64-biţi.
Ambele produse oferă performanţe optime per watt şi sunt proiectate pentru aplicații de uz industrial, stocare date, industria militară/aerospaţială şi de reţea, inclusiv routere de bază şi centre de date. Acestea dispun de capacităţi avansate de securitate, inclusiv de încărcare sigură a codului aplicaţiei, circuit de detectare a falsificării, depanare sigură, precum și accelerarea asistată prin hardware pentru protocoale criptografice. Cheia de apreciere a sistemelor extrem de sigure o reprezintă produsele Freescale care încorporează arhitectura de încredere ce împiedică clonarea şi previne ca nuclee neautorizate să ruleze pe un sistem.
Integrarea de acceleratoare pentru aplicaţii specifice şi interfețe I/O avansate pe un singur dispozitiv încorporat, permite clienţilor să beneficize de produse noi după cicluri reduse de dezvoltare a sistemului şi costuri reduse de gestionare a disipației termice. Prelucrarea eficientă este optimizată în parte prin intermediul structurii CoreNet on-chip, care este proiectată pentru a alimenta cu date acceleratoare şi nuclee în timp ce elimină disputa de acces la canalul de transmisie. Un motor RAID 5/6 folosește nuclee de procesoare în calculele de paritate pentru aplicaţii de stocare date. Dispozitivele integrează suport pentru conectivitate de mare viteză, PCIe, SGMII, XAUI, SATA, Aurora şi multiple 1GigE şi 10GigE. Sprijinul pentru calculul în virgulă mobilă este inclus pentru a se adresa la cerinţele cheie ale pieţei industriale.

Freescale Semiconductor
www.freescale.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu