Dispozitive de comandă şi control pentru acţionări electrice. Motoare electrice

by donpedro

Aurocon COMPEC vă pune la dispoziţie o gamă foarte largă de circuite integrate pentru comanda şi controlul acţionărilor electrice. Dintre acestea pot fi menţionate circuite integrate cu funcţie de comandă logică pentru motor de curent continuu sau pas cu pas, circuite de amplificare pentru motoare, circuite pentru preluarea informaţiilor de la traductoare de rotaţie de tip incremental etc.
Alături de acestea pot fi identificate şi game diverse de motoare electrice de curent continuu, pas cu pas şi de curent alternativ, controlere pentru acestea, accesorii, dispozitive de frânare, întrerupătoare de circuit, senzori de rotaţie, senzori de cap de cursă, pe scurt tot ceea ce este nevoie pentru realizarea unui sistem complet de acţionare electrică.

Motor HD de uz general, 2000rpm 12V 16W


Acest motor este un motor de curent continuu ce poate fi utilizat simplu sau în combinaţie cu diferite reductoare adaptabile. El dispune de un sistem simplu de schimbare rapidă a periilor. Pe arborele posterior al fiecărui motor poate fi adaptat cu uşurinţă un traductor de rotaţie care oferă un puls pe rotaţie. Împreună cu un dispozitiv tahometric digital se poate genera un semnal analogic proporţional cu viteza motorului. Lagărele motorului sunt realizate din bronz sinterizat.

Caracteristici tehnice
Tip: Miez feros
Tensiune: 12V dc
Putere nominală: 16W
Viteză de ieşire: 3370rpm
Cuplu: 75Ncm

Nr. stoc RS: 715-106
Producător: Crouzet
Cod producător: 82 049 012
Status RoHS: Da

Motor DC cu perii, 8400rpm 24V 3,8W, Diametru 22mm


Motoarele pot fi utilizate simplu sau în combinaţie cu gama dedicată de reductoare ovoidale, planetare sau cu roţi dinţate cilindrice pentru a creşte cuplul de ieşire şi a micşora viteza. Aceste motoare oferă o inerţie mecanică mică şi pierderi reduse electrice şi în întrefier. Comutatoarele şi periile sunt din aliaj de metal preţios, iar lagărele sunt din bronz sinterizat cu auto-ungere, asigurând astfel o siguranţă mare de funcţionare şi lipsa necesităţii întreţinerii.

Caracteristici tehnice
Tip: Fără miez de fier
Tensiune: 24V dc
Putere nominală: 3,8W
Viteză de rotaţie: 8400rpm

Nr. stoc RS: 718-981
Producător: Portescap
Cod producător: 22N28-208E.204
Status RoHS: Da

Servomotoare Bosch Rexroth


Driverele digitale Bosch Rexroth IndraDrive şi servomotoarele IndraDyn oferă o cale

extrem de simplă de a adăuga controlul mişcării pentru maşinile şi echipamentele dvs. Prin combinarea acestor drivere cu PLC-ul IndraLogic se obţine o soluţie foarte eficientă economic pentru controlul mişcării şi necesităţile de logică.
Această serie de motoare furnizează o scalabilitate completă cu opţiuni de performanţă pentru aplicaţii standard şi mai pretenţioase. Construcţia compactă cu un cuplu ridicat oferă o gamă orientată către client în ceea ce priveşte dimensiunile şi performanţa. Fiecare motor dispune de un dispozitiv de frânare şi menţinere.

Motoare servo DC cu/fără reductor planetar, 6V


Motoare miniaturale DC servo cu pinion fixat p şi interfaţă pentru cuplare la reductoare planetare.
Durata de viaţă – numeroşi factori afectează durata de viaţă a unui motor de curent continuu, dar inductanţă redusă a bobinei rotorului asigură o durată de viaţă maximă pentru perii şi comutator. În unele aplicaţii se poate atinge o durată de viaţă mai mare de 20000 de ore de funcţionare.
Pe lângă acestea motoarele dispun de lagăre sinterizate, asigurând un zgomot redus. Constantele de viteză sunt 1250rpm/V (număr stoc 440-111); 2980rpm/V (număr stoc 440-127).

Caracteristici tehnice
Tip: Fără miez de fier
Tensiune: 6V dc
Putere nominală: 1W
Viteză de rotaţie: 7400rpm
Cuplu: 0,26Ncm

Nr. stoc RS: 440-111
Producător: Maxon
Cod producător: 2017.938-22.162-016
Status RoHS: Da

Motor pas cu pas, 12V 494mNm


Motoarele hibride pas cu pas RS dispun de un unghi de pas de 1,8° şi variante cu arbore de cuplare în partea posterioară. Aceste motoare sunt direct compatibile cu driverele pentru motoare pas cu pas, permiţând şi comandă în modul cu jumătate de pas, obţinând 0,9° pe pas, rezultând o rezoluţie mai mare, performanţe mai ridicate, stabilitate şi viteze de mişcare mai mari. Prin aplicarea secvenţei corecte de pulsuri pe fazele motorului este generat unghiul de rotaţie pe pas de 1,8° (de ex. 200 paşi pe rotaţie). Aplicaţiile includ: robotică, mecanisme de alimentare cu hârtie, teleimprimatoare, maşini unelte mici, periferice de calculatoare, plottere X-Y.

Caracteristici tehnice
Dimensiune cadru: 23
Tensiune: 12V dc
Unghi de pas: 1,8°
Cuplu de menţinere: 494mNm
Lungime: 50,5mm
Număr de fire: 8
Curent nominal pe fază: 0,6 A
Diametru arbore: 6,35mm

Nr. stoc RS: 191-8356
Producător: RS
Cod producător: DSH56ES8EA4100000
Status RoHS: Da

Motoare pentru instrumentaţie, 90:1

Caracteristici tehnice
Tip: Motor cu miez din fire/ reductor cu roţi dinţate cilindrice
Tensiune: 12V dc
Viteză de rotaţie: 18rpm
Cuplu: 8Ncm

Nr. stoc RS: 245-6102
Producător: McLennan Servo Supplies
Cod producător: 1271-12-90

Aurocon Compec
www.compec.ro

Adaugă un comentariu