Cu orice alt analizor de calitate a energiei nu faceţi decât să irosiţi energie (II)

by donpedro

Vizualizaţi datele înregistrate sub formă de grafice şi tabele.

Puteţi persona­liza cu uşurinţă un raport, selectând perioada de timp şi măsurătorile pe care doriţi să le includă.

Creaţi rapoarte profesionale rapid şi uşor.

Analizoare de energie şi pentru calitatea energiei electrice Fluke 430 seria II [Partea a II-a]

Monitorizarea sistemului: ecran de sinteză pentru calitatea generală a energiei.

Modul MONITOR asigură afişarea unui panou de bord cu valorile pentru tensiunea RMS, armonici, scintilaţie, întreruperi, modificări rapide ale tensiunii, vârfuri, dezechilibru, frecvenţă şi semnalizarea prin reţea.

Panoul de bord este actualizat în timp real, indicând conformitatea fiecărui parametru cu limitele EN50160 sau cu propriile limite. Barele colorate prezintă în mod clar care parametri se încadrează în limite (succes) sau nu (eşec). În timpul unei sesiuni de monitorizare, puteţi detalia cu uşurinţă pentru a afla date mai amănunţite despre orice parametru, pentru a vizualiza şi captura tendinţa sa pentru un raport.

Conformitate completă clasa A
Modelele Fluke 435-II şi 437-II sunt complet conforme cu noul standard IEC 61000-4-30, ediţia 2, pentru clasa A. Datorită capacităţilor sale fiabile, toate măsurătorile vor fi consecvente şi sigure, în conformitate cu cel mai recent standard internaţional. Conformitatea pentru clasa A a modelului Fluke, inclusiv conformitatea privind sincronizarea în timp, a fost verificată independent, certificarea fiind disponibilă la cerere.

Generaţi rapoarte şi vizualizaţi grafice cu software-ul de monitorizare a reţelei Fluke

Proiectat pentru a vizualiza rapid datele înregistrate, software-ul de monitorizare a reţelei inclus afişează toţi parametrii înregistraţi pentru tendinţele interactive. Generaţi un raport profesional cu ajutorul funcţiei “Editor de rapoarte” (Report Writer) sau copiaţi şi lipiţi imagini manual în documentul raportului.

Conformitate clasa IEC 61000-4-30, ediţia 2

Ce este conformitatea cu clasa A?


Măsurarea calităţii energiei este un domeniu relativ nou care evoluează rapid. Există sute de producători în toată lumea, fiecare având metodologii unice de măsurare.
Spre deosebire de măsurătorile electrice mono şi trifazate de bază, precum tensiunea RMS şi intensitatea, care au fost definite acum mult timp în urmă, mulţi parametri privind calitatea energiei nu au fost determinaţi anterior, forţând producătorii să-şi dezvolte proprii algoritmi. Din cauza nivelului ridicat de variaţie dintre instrumente, electricienii tind să piardă prea mult timp încercând să înţeleagă capacităţile instrumentului şi algoritmii de măsurare în loc să înţeleagă însăşi calitatea energiei electrice!

Cu noul standard IEC 61000-4-30, ediţia 2, clasa A nu mai este nevoie să ghicim atunci când alegem un instrument de calitate a energiei.

Grafic de selecţie – Analizor de energie şi calitate a energiei 430 seria II

Toate modelele includ următoarele accesorii: set borne de testare TL 430, 4 × sonde de curent flexibile subţiri i430, baterie BP290, adaptor alimentare BC430 cu set adaptor internaţional, mini cablu USB A-B şi CD PowerLog.

Standardul IEC 61000-4-30, ediţia 2, defineşte metodele de măsurare pentru fiecare parametru pentru a obţine rezultate sigure, repetabile şi comparabile.

În plus, datele precum precizia, lăţimea de bandă şi setul minim de parametri sunt toate clar definite.
Modelele 435 şi 437 seria II includ funcţii de semnalizare şi sincronizare în timp cu

ceasul intern disponibil, pentru a respecta integral cerinţele riguroase ale conformităţii cu clasa A.

Ediţia 2 a standardului include o clasă nouă de instrumente, clasa S.
Deşi nu sunt la fel de precise ca cele din clasa A, instrumentele din clasa S, precum analizorul de energie 434 seria II produce rezultate similare cu cele oferite de instrumentele din clasa A.

Ing. Gabriel Ghioca
gabriel.ghioca@arc.ro

Arc Braşov SRL
Tel.: 0268 472577
Fax: 0268 419749
www.arc.ro

ARC BRAŞOV: reprezentant autorizat FLUKE

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu