Software-ul Xtrinsic eCompass Freescale oferă date rapide și precise de orientare pentru dispozitivele mobile

by donpedro

Noua soluţie fusion sensor oferă o conştientizare a contextului extrem de precisă pentru telefonul mobil, jocuri 3D şi aplicaţii eHealth.

Dispozitivele inteligente variate cer informaţii precise de la senzori multipli pentru a înţelege mai bine contextul din împrejurimile lor. Freescale Semiconductor a anunţat software-ul Xtrinsic eCompass, o nouă soluţie de fusion sensor care funcţionează împreună cu un accelerometru şi un magnetometru Xtrinsic Freescale pentru a furniza date magnetice extrem de precise. Cu software-ul Xtrinsic eCompass, aplicații mobile precum realitatea augmentată, jocuri 3D, eHealth şi servicii bazate pe localizare au date de orientare mai rapide și mai exacte cu performanţă optimizată pentru a îmbunătăţi în mod semnificativ experienţa utilizatorului.
Potrivit unui Raport Special pe 2011 al IHS iSuppli MEMS & H2 Sensors, rata de creştere anuală (CAGR) a senzorilor magnetici este de 14 la sută pe piaţa wireless şi de 56 la sută pe piața de consum, în timp ce venitul global din tehnologia senzorilor de mişcare incluși în smartphone-uri şi tablete se aşteaptă să se dubleze în următorii cinci ani, extinzându-se de la 1.1 miliarde dolari în 2011 la 1.9 miliarde dolari până în 2015. Aplicaţiile mobile se bazează pe indicațiile de busolă, obţinute din combinarea datelor extrase din magnetometre şi accelerometre, iar software-ul de calibrare şi de compensare Xtrinsic eCompass este necesar pentru a corecta distorsiunile magnetice prevalente în complexele dispozitivele actuale.

Software-ul Xtrinsic eCompass: caracteristicile produsului
Combinaţia accelerometrului Xtrinsic Freescale şi magnetometrului Xtrinsic MAG3110 cu software-ul Xtrinsic eCompass permite compensarea totală a înclinării şi calibrarea electronică a datelor busolei. Disponibil în cod sursă pentru a fi utilizat exclusiv cu soluţii inteligente de senzori Freescale Xtrinsic și compatibil cu sistemele deoperare software si hardware existente pentru dispozitive mobile, software-ul Xtrinsic eCompass este uşor de integrat cu o gamă completă de soluţii mobile.
Caracteristicile Software-ului Freescale Xtrinsic eCompass includ:
• Xtrinsic eCompass cu compensarea înclinării
• unghiuri de rotire, tangaj și busolă
• opţiune cu 4 parametri de corecție la interferență magnetică numai cu obiecte de fier greu
• opţiune cu 7 parametri de corecție la interferență magnetică cu obiecte de fier greu și fier ușor cu calibrarea amplificării
• opţiune cu 10 parametri de corecție la interferență magnetică cu obiecte de fier greu și de calibrare axială la interferență cu fier ușor
• codul sursă în limbajul Standard ANSI C
• dimensiune a codului sursă compilat 20 KB
• cerinţă RAM 6.5 KB
• modul de simulare senzor inclus, pentru verificarea imediată

Freescale Semiconductor
www.freescale.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu