Cu noua serie X-chip vă veţi conecta la USB mai uşor şi mai rapid!

by donpedro

“X-chip” de serie USB de la FTDI vă aduce un plus de funcţionalitate a cipului, inclusiv detectarea încărcării bateriei. Accelerează dezvoltarea, economiseşte spaţiu şi reduce consumul de energie.

Specialistul în soluţii USB Future Technology Devices International Limited – FTDI şi-a suplimentat portofoliul USB la produsele de interfaţă serială cu noua serie X-Chip. Seria X-Chip constând din 13 cip-uri (7 tipuri în diferite opţiuni de pachet) completează seriile FT-R şi FT-H existente. Noile serii suportă o largă selecţie a tipurilor de interfaţă, cum ar fi UART de bază, UART complet, FIFO şi I2C, precum şi FT1248 I/O, proprietatea FTDI (inclusiv SPI îmbunătăţit).

Prin X-Chip, inginerilor li se oferă o soluţie de interfaţă bogată în caracteristici USB 2,0 cu o dimensiune mai mică şi un număr mai mic de conectori. Un nivel ridicat de integrare, inclusiv cristal integrat şi memorie MTP (programabilă Multi-time) pentru configurarea şi stocarea descriptorilor dispozitivului şi o sursă de ceas intern, rezolvă problemele majore de la nivelul plăcii, cum ar fi o mai bună utilizare a spaţiului şi un consum redus de energie. Dispozitivele seriei oferă rate de transfer de date de până la 3.4 Mbits/s, şi menţin in acelaşi timp un consum de energie scăzut, < 8mA (tipic) când sunt complet active şi <125 μA (tipic) în modul de suspendare.

Cu modificările recente aduse specificaţiei USB cu privire la încărcarea mai rapidă a aparatelor electronice portabile, X-Chip are inclusă funcţionalitatea de a detecta un port de încărcare (detectarea încărcării bateriei – BCD, port de încărcare dedicat – DCP) şi determină o logică de comutare de la transferul de date la modul de încărcare. Această trăsătură înseamnă că detectarea nu trebuie realizată de microcontrolerul sistemului, permiţând astfel să se concentreze pe deplin asupra activităţilor lui de bază. Rezultatul final este un proces mai simplu de detectare şi capacitatea de a încărca la un nivel de curent mai ridicat care scurtează timpul necesar de încărcare a bateriei.

Aparatele din seria X-Chip sunt oferite în pachete SSOP compact, QFN şi DFN. Fiecare are un interval de temperatură de funcţionare de la -40 °C la +85 °C. Seria X-chip are un convertor intern 3.3V convertor şi suportă tensiuni de la 1,8 la 3,3V I/O. Deoarece tot suportul USB necesar şi puntea de informaţii au fost integrate în aceste dispozitive şi pre-validate, cheltuiala, timpul şi resursa tehnologică necesară pentru a aduce conectivitatea Full Speed USB în modelele de sistem, sunt deosebit de reduse. FTDI oferă suport şi descărcări libere de drept de autor pentru o largă selecţie de SO: Windows, Android, Mac OS, şi Linux.

O prezentare pe scurt a tuturor tipurilor noi vă oferă tabelul ataşat, broşura, X-chip and prezentarea X-chips. Sunt disponibile 7 tipuri de bază – FT200XD, FT201X, FT220X, FT221X, FT230X, FT231X şi FT240X. FT200XD este cel mai mic, într-un pachet foarte mic de 10-picioruşe DFN. Toate celelalte tipuri sunt disponibile în pachetele SSOP şi QFN.

O descriere detaliată vă vor oferi fişele de date pentru FT200XD, FT201X, FT220X, FT221X, FT230X, FT231X şi FT240X. Un exemplu de convertor secundar uşor de utilizat I2C/USB îl ilustrează imaginea de mai jos. Alte detalii despre încărcarea bateriei puteţi găsi în nota aplicaţiei AN_175.

Împreună cu aceste chip-uri, FTDI a lansat o selecţie largă de module de dezvoltare. De asemenea, sunt disponibile aşa-numitele module module breakout, oferind cea mai simplă metodă de a se conecta la o gazdă USB. Puteţi alege din 4 tipuri de module breakout – UMFT200XD, UMFT201XB, UMFT220XB a UMFT230XB. Modulele de evaluare sunt mai mari decât modulele breakout (de separare), dar asigură acces la toţi conectorii.

In cazul în care vă interesează oricare din aceste produse, vă rugăm să ne contactaţi la info@soselectronic.com

SOS electronic
www.soselectronic.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu