Măsurare precisă şi la un preţ convenabil a curentului CA

by donpedro

Cu transformatoarele de curent puteţi măsura curentul CA simplu şi cu suficientă precizie, şi în plus menţinând un nivel de siguranţă ridicat datorită unei izolări galvanice.

Scopul general este de măsurare a curentului CA pentru protejare în caz de suprasarcină sau scădere de tensiune, pentru detectarea căderii de sarcină sau a opririi, şi orice aplicaţie similară necesită o soluţie simplă şi fiabilă. Transformatoarele de curent îndeplinesc toate aceste cerinţe la care se adaugă şi alte avantaje cum ar fi izolarea galvanică, neintervenirea pe un circuit măsurat şi un preţ convenabil.

După cum ştim, una din metodele de măsurare a curentului CA se bazează pe utilizarea unui transformator de curent. Câmpul magnetic alternativ din jurul unui fir de plumb, care este într-un raport continuu cu o curgere de curent prin fir, va induce o tensiune de curent CA într-un transformator de măsurare. La o construcţie adecvată şi o încărcare corectă a transformatorului, tensiunea de ieşire este într-un raport continuu cu un curent dintr-un fir de plumb măsurat. Poate că cel mai mare avantaj al acestei metode este faptul că un circuit de măsurare este izolat galvanic de la un fir de plumb măsurat şi în acelaşi timp, transformatorul nu introduce o sarcină sau o influenţă suplimentară. In plus, transformatorul consumă o cantitate neglijabilă de energie de câteva zeci de mW/10A de la un fir de plumb măsurat, care se pierde în bobina şi sarcina transformatorului.

Avantaje / Caracteristici:
1.măsurare simplă cu izolare galvanică
2.înalta sensibilitate
3.fără influenţă la un circuit măsurat
4.durată lungă de viaţă
5.rezistent în condiţii severe
6.soluţie la un preţ convenabil

Fiecare transformator de curent este proiectat pentru o anumită sarcină, adică furnizează cele mai exacte

rezultate la o anumită sarcină. De exemplu, pentru tipul AC-1050, este de 100 Ohms. In acest caz, este valabilă o rată de transfer de 1000:1, adică spre sarcină curge un curent 10 mA la un current de 10A într-un fir de plumb măsurat. Aceasta înseamnă că, la 100 Ohmi, vom măsura o tensiune cu o valoare de 1V. Ieşirea unui transformator de curent poate fi conectată la un contor al panoului, voltmetru digital, osciloscop sau o intrare a convertorului AD. Prin utilizarea unui convertor AD, este de asemenea posibil a se monitoriza cursul unui curent şi de a descoperi diferite neliniarităţi la un consum de energie.

Transformatoarele de curent Talema sunt componente de înaltă calitate, cu un raport remarcabil calitate/preţ. Transformatoarele sunt proiectate pentru sudarea într-un PCB. In oferta noastră puteţi găsi mai multe tipuri, până la un curent maxim de 100A. In prezent vă putem oferi tipul AC 1050 de asemenea din stocul producătorului (ca. 8000 bucăţi), cu un timp de livrare de 1-2 săptămâni (durata standard de livrare este de obicei de 20 de săptămîni). Informaţii detaliate vă vor oferi fişele de date pentru tipurile prezentate.

In cazul în care vă interesează, vă rugăm să ne contactaţi la info@soselectronic.com.

SOS electronic
www.soselectronic.ro

Adaugă un comentariu