Freescale prezintă Kinetis seria L, primele microcontrolere din branşă construite pe procesorul ARM® Cortex-M0+

by donpedro

Mostre Alfa ale modelului de bază al microcontrolerelor (MCU) Kinetis seria L, planificate pentru trimestrul II

Cu peste 30 de ani de experienţă în dezvoltarea microcontrolerelor (MCU), Freescale a furnizat idei valoroase pe parcursul definirii şi validării noului procesor – ARM® Cortex-M0+ -, în special în ceea ce priveşte gestionarea intrărilor şi ieşirilor şi suportul pentru diagnosticarea şi înlăturarea defectelor. Astfel a rezultat seria L – o familie de modele de bază (entry-level) de microcontrolere, ce combină o excepţională eficienţă energetică şi uşurinţă de utilizare cu performanţa, seturile periferice, activarea şi scalabilitatea portofoliului microcontrolerului Kinetis 32-biţi, utilizând în acelaşi timp caracteristicile de consum energetic redus, respectiv înaltă performanţă, caracteristice arhitecturii ARM Cortex.

Microcontrolerele (MCU) Kinetis seria L
Fabricate utilizând tehnologia de procesare Freescale cu curent rezidual mic pentru stocarea pe peliculă subţire (TFS) de 90 nm, produsele seriei L de la Kinetis eliberează modelele critice din punctul de vedere al consumului de energie, de limitările microcontrolerelor pe 8 şi 16 biţi, prin combinarea unor excelenţi curenţi dinamici şi de oprire cu o performanţă de procesare superioară. O selecţie largă de densităţi pe circuit integrat ale memoriei flash şi opţiuni extinse analoge, de conectivitate şi de periferice HMI permit o inteligenţă sporită pentru o gamă de aplicaţii.
Seria L de la Kinetis adresează, de asemenea, cerinţa de uşurinţă în utilizare, critică pentru modelele de bază, care este deseori o piedică pentru dezvoltatorii care iau în considerare soluţii pe 32 biţi. Trăsăturile caracteristice microcontrolerului precum şi ale pachetului însoţitor de activare vor oferi un aspect şi o senzaţie uşoare, permiţând un acces rapid la noi capabilităţi ale dispozitivului. Acest lucru va permite dezvoltatorilor să folosească întreaga putere a microcontrolerelor Kinetis seria L şi, în acelaşi timp, să menţină ciclurile de dezvoltare rapidă obişnuite în cazul modelelor de bază.
Migraţia ascendentă prin portofoliul Kinetis este disponibilă prin intermediul dispozitivelor Kinetis seria K compatibile (construite pe procesorul ARM Cortex-M4), care asigură accesul la performanţa DSP (procesare digitală a semnalului) şi o integrare avansată a capabilităţilor.

Detalii complete despre familiile de produse Kinetis seria L vor fi anunţate în iunie 2012 la Freescale Technology Forum şi vor fi însoţite de demonstraţii orientate pe aplicaţii şi de sesiuni de instruire amănunţită a clienţilor. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.freescale.com/kinetis/Lseries

Procesorul ARM Cortex-M0+
Procesorul ARM Cortex-M0+ reprezintă o evoluţie a procesorului de generaţie anterioară Cortex–M0, pe care îl transformă într-un adevărat înlocuitor pe 8 biţi, menţinând în acelaşi timp compatibilitatea cu toate celelalte procesoare Cortex clasa M. Acest lucru le permite designerilor să refolosească compilatoarele şi instrumentele lor pentru diagnosticare şi remediere pe care le deţin deja. Îmbunătăţirile aduse noului procesor ARM Cortex-M0+ includ:
• Un sistem redus de tip conductă, în două trepte, ce permite o execuţie mai rapidă a instrucţiei pe ramură
• Acces într-un singur ciclu la intrări şi ieşiri şi la perifericele critice
• Acces optimizat la memoria programului
• Spaţiu de adresare liniar de 4 GB care înlătură nevoia de paginare, reducând complexitatea softului şi asigurând utilizatorului o experienţă mai apropiată de cea de 8 biţi
• Micro trace buffer, ce oferă o soluţie de urmărire la preţ scăzut care permite identificarea şi corectarea mai rapidă a defectelor, fără a fi nevoie de resurse adiţionale pentru intrări/ieşiri.

Validare pe scară largă
Pe măsură ce aplicaţiile entry-level migrează de la soluţii de 8 respectiv 16 biţi la soluţii MCU Kinetis pe 32 biţi, nevoia de resurse de activare strâns integrate este esenţială pentru a utiliza la maximum resursele noului sistem. Kinetis seria L va beneficia de un pachet standard cuprinzător de validare pentru dispozitivele Kinetis, constând în Freescale CodeWarrior IDE, MQX RTOS şi produsele medii asociate, precum şi suport din partea ecosistemului extins ARM.

Freeescale Semiconductor
www.freescale.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu