Freescale ţintește piaţa Data Center, ce are creștere rapidă, cu cea mai nouă serie QorIQ AMP de procesoare multinucleu embedded

by donpedro

Freescale atinge cel mai mare scor CoreMark ™ de performanţă, atins vreodată în industrie cu procesorul multinucleu T4240
Nou apărutul procesor T4160 se încadrează în conceptul cloud computing și oferă capacităţi de prelucrare pentru un număr tot mai mare de servicii populare, adresându-se consumatorilor şi întreprinderilor, centrelor publice şi private de date din lume care evoluează rapid pentru a ţine pasul cu cererea. Virtualizarea şi alte progrese în procesare au ajutat ca serverele din Data center să ţină pasul cu cerinţele de performanţă, în timp ce, complementar, procesoarele multinucleu embedded pentru comunicaţii au început să joace un rol mai mare datorită capacităţii lor de a ajuta la gestionare, clasificare şi service pentru cantităţi enorme de date care curg peste şi în cadrul configurației cloud computing.
Freescale Semiconductor – lider la nivel mondial de prelucrare a datelor în comunicaţii ajută centrele mondiale de date să evolueze folosind procesoare multinucleu embedded T4240 şi T4160 din seria QorIQ cu multiprocesare avansată (AMP). Cu 24 de nuclee virtuale şi bazându-se pe nucleul Freescale e6500 Power Architecture®, acest procesor T4240 anunțat anterior, a atins cel mai ridicat nivel CoreMark™ referitor la performanţă-per-watt şi scorul global de performanţă cel mai ridicat înregistrat vreodată pentru un procesor embedded. În plus, Freescale dezvăluie acum software-ul și noul procesor T4160 compatibil la pini QorIQ AMP, care dispune de 16 nuclee virtuale atingând 1,8GHz, la o putere de 25W pe capsulă.
Produsele T4240 şi T4160 oferă o combinaţie convingătoare de accelerare prin hardware bazată pe tehnologie proprie de interconectare, porturi I/O de mare viteză, de virtualizare hardware-asistată şi de ultimă generaţie Power Architecture cu nuclee de 64-biți pentru aplicaţii în centrul de date, precum şi alte reţele şi segmente industriale. Ambele produse vor fi fabricate cu ajutorul tehnologiei de proces 28nm.
Pentru a satisface cerinţele stricte de eficienţă a consumului de putere în centrul de date, produsele din seria AMP utilizează, de asemenea, tehnologia de gestionare în cascadă a energiei, care este o abordare avansată, care reduce consumul de energie folosind o comutare variabilă a alimentării, permiţând astfel clienţilor să moduleze puterea nucleelor şi a altor unităţi de procesare cu independenţă şi precizie. Mai multe informaţii cu privire la produse T4240 şi T4160 sunt disponibile la www.freescale.com/QorIQ.

Freescale Semiconductor
www.freescale.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu