Freescale şi INSIDE Secure revoluţionează dispozitivele Prepaid Meter

by donpedro

Proiectul de referinţă al unui dispozitiv de măsură al consumului de utilitate, cu plata în avans – prepaid meter – permite achiziţionarea sigură şi reîncărcarea soldului creditor de energie folosind telefoanele inteligente sau cardurile inteligente de tip contactless
Freescale Semiconductor şi INSIDE Secure au anunțat proiectul de referinţă al unui dispozitiv de măsură al consumului de utilitate, cu conectivitate apropiată (near field communication – NFC), pe care să-l folosească producătorii de echipament original (OEM), ce vor să aducă rapid şi la un cost eficient produse de măsurare a consumului pe piaţa de energie electrică. Proiectul de referinţă, pe baza microcontrolerului Freescale Kinetis MK30 MCU, prevede primul NFC prepaid meter cu posibilitatea de a reîncărca în siguranţă solduri de credit pentru energie.
În multe ţări este necesară o infrastructură de plată de utilităţi sofisticată pentru a facilita procesul de plată, în timp ce se asigură și prevenirea fraudelor. Aparatele de măsurare a consumului cu plata în avans Secure prepaid meter, cum ar fi acest model de referinţă elaborat de Freescale şi INSIDE Secure, abordează această necesitate prin adăugarea unor mecanisme sofisticate de carduri inteligente de securitate, care s-au verificat deja în industria bancară. Produsele bazate pe acest model de referinţă sunt protejate de fraudă, deoarece ele folosesc un modul de securitate VaultICTM şi tehnologie NFC pentru a încărca credite de energie în condiţii de siguranţă de la un smart card sau un telefon NFC. Designul de referinţă are principalele caracteristici ale INSIDE ™ VaultIC Secure 460 şi NFC (MicroRead ® 3.4) chipset. Modulul de securitate VaultIC ™ 460 oferă funcţii complete de securitate, cum ar fi autentificarea reciprocă, verificarea şi generarea de certificate, criptare / decriptare şi de gestionare sigură a cheilor criptografice. Este gata și standardul de securitate FIPS140-2 Nivelul 3. Conectivitatea NFC este implementată folosind controlerul MicroRead ® şi stiva de protocol Open NFC. Puterea de calcul a sistemului este dată de microcontrolerul Freescale MK30X256 32-biţi MCU (construit pe nucleul ARM ® CortexTM M4), care funcţionează până la 100 MHz, cu 1,25 DMIPS / MHz. Firmware-ului se bazează pe sistemul de operare în timp real Freescale MQX ™. Display-ul cu segmente având controlerul LCD inclus, afişează toate valorile standard de măsurare la simpla apăsare a unui buton.

Freescale Semiconductor
www.freescale.com

INSIDE Secure
www.insidesecure.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu