SAFETY PORTAL – Resursa completă de informaţii din domeniul siguranţei şi securităţii în muncă

by donpedro

Cel mai complet portal în domeniul securităţii operaţionale se va implica în anul 2012 în desfăşurarea unor campanii susţinute atât de Uniunea Europeană cât şi de diferite instituţii active în domeniul dinamic al securităţii muncii. Urmăriţi Safety Portal, secţiunea Evenimente, pentru a fi la curent cu implicarea Aurocon COMPEC în campaniile dedicate.

www.safety-portal.ro

28 Aprilie 2012 – Ziua Mondială a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă

Organizaţia Mondială a Muncii (ILO – International Labour Organization) sărbătoreşte în data de 28 aprilie a anului 2012 Ziua Mondială a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă cu scopul vădit de a promova prevenirea accidentelor de muncă şi a îmbolnăvirilor profesionale la nivel global. Campania va sensibiliza specialiştii în domeniu şi intenţionează să focalizeze atenţia la trendurile emergente din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă precum şi la gravitatea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale.

28 aprilie este de asemenea şi Ziua de Comemorare Internaţională pentru Muncitorii Accidentaţi şi Decedaţi pentru a onora memoria victimelor rezultate în urma accidentelor de muncă şi a îmbolnăvirilor profesionale, fiind organizate acţiuni de mobilizare şi campanii la nivel mondial.

Celebrarea Zilei Mondiale a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă reprezintă parte integrantă a Strategiei Globale în domeniul SSM a ILO şi promovează crearea unei culturi globale de prevenire, implicând toţi marii jucatori din domeniul industrial. În multe zone ale lumii autorităţile naţionale, camerele de comerţ şi industrie precum şi angajaţii diferitelor companii din industrie organizează diferite activităţi pentru celebrarea acestui eveniment. Aurocon COMPEC, fiind direct implicat în domeniul SSM prin serviciile pe care le pune la dispoziţia clienţilor săi, se va implica activ în celebrarea acestei zile.

18 Aprilie 2012 – lansarea campaniei 2012-2013 “WORKING TOGETHER FOR RISK PREVENTION”

În data de 18.04.2012 se va lansa campania europeană în domeniul prevenirii riscurilor de accidentare, campanie ce va cuprinde în luna octombrie a anului curent aşa numita “Safety Week”, un eveniment la nivel european ce constă în implicarea companiilor interesate în promovarea unor principii de securitate.

Evenimentul precedent, demarat în anul 2011 s-a bucurat de o largă popularitate în rândul specialiştilor, fiind intens promovat de catre OSHA (Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă).
Urmăriţi cel mai bine documentat portal de securitate industrială, acum şi pe Facebook!

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu