Noua platformă senzorială tactilă Xtrinsic oferă o combinaţie inteligentă de sensibilitate tactilă capacitivă şi rezistivă pe un singur cip

by donpedro

O cale rapidă şi simplă de a asigura aplicaţiilor medicale, casnice şi auto, funcţionalităţi de interfaţare.
Freescale Semiconductor a anunţat lansarea primei soluţii industriale care combină recunoaşterea gesturilor pe tehnologie de ecran rezistiv şi sensibilitate tactilă capacitivă pe un singur circuit integrat. Noutatea adusă portofoliului senzorial Xtrinsic este ideală pentru aplicaţii ce implică panouri de control, interfeţe om – maşină (HMI), înlocuirea tastaturii, aplicaţii auto, terminale POS (point of sale), dispozitive de înregistrare semnături şi info chioşcuri.
Pe lângă capabilitatea tactilă capacitivă, noua platformă senzorială tactilă Xtrinsic adaugă recunoaşterea gesturilor pe ecrane rezistive pentru pieţe şi situaţii în care ecranele capacitive nu sunt o soluţie viabilă. Ecranele tactile rezistive sunt ieftin de implementat, şi de aici o opţiune excelentă de a aduce un upgrade experienţei utilizatorului în numeroase aplicaţii. Capabilitatea sa dovedită permite detectarea diferitelor gesturi, precum culisare, atingere, rotire şi gestul tip ciupire pentru mărire sau micşorare pe ecran. Ecranele tactile rezistive sunt de asemenea o bună alternativă atunci când se utilizează mănuşi din motive medicale, de vreme sau de securitate.
Platforma senzorială tactilă extinde de asemenea portofoliul de soluţii Ready Play de la Freescale. Aceste soluţii integrează funcţionalităţi de aplicaţii certificate, permiţând clienţilor adăugarea de noi caracteristici, reducând în acelaşi timp costul de dezvoltare, simplificând ciclurile de proiectare şi permiţând scalabilitate în aplicaţii şi sisteme. Prin implementarea de tehnologii capacitive şi rezistive într-un singur dispozitiv la cheie, clienţii pot reduce costurile de dezvoltare software, spaţiul de placă şi timpul până la lansarea pe piaţă, adăugând caracteristici suplimentare produselor lor.
Platforma senzorială tactilă Xtrinsic permite adăugarea de până la 4 electrozi capacitivi unui sistem – capsulă QFN, 5 mm x 5 mm, 32-pini. Platforma include detecţie de ecran tactil rezistiv standard X-Y cu detecţia presiunii şi calibrare opţională pe ecrane rezistive. Detecţia gesturilor include glisare, ciupire cu două puncte de atingere, rotire cu două puncte de atingere utilizând 4 electrozi capacitivi independenţi de ecranul tactil, utilizând protocoale de comunicaţie I2C şi UART, precum şi o rezoluţie de ecran configurabilă de către utilizator.

Freescale Semiconductor
www.freescale.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu